Ατζέντα

Δέντρο Ζωής-Ελπίδας-Αγάπης-Εκδήλωση για Παιδικό καρκίνο στις 15/2

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων των καρκινοπαθών παιδιών στις 15 Φεβρουαρίου.

Κάθε χρόνο, παγκοσμίως 400.000 περίπου παιδιά και έφηβοι κάτω των 20 ετών, διαγιγνώσκονται με καρκίνο, και δίνουν τη δική τους τιτάνια, καθημερινή μάχη με τον καρκίνο.

O Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή», δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτό το θεσμό, αφού σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δώσει τα δικά της μηνύματα γύρω από τα θέματα του παιδικού καρκίνου, καθώς επίσης να υποστηρίξει τους καρκινοπαθείς έφηβους και νέους και τις οικογένειές τους.

Με την πρωτοβουλία και τη συνεργασία της εθελόντριας/φίλης του Συνδέσμου κας Γιώτας Κουφαλίδου, την υποστήριξη του Δημαρχείου Λευκωσίας και των καταξιωμένων κύπριων σχεδιαστών μόδας, Έφη Παπαϊωάννου, Anice, Άννα Δωροθέα, Αντρέας Ζαννετίδης, Παντελής Παντελή, Μάρσια Θρασυβούλου, Λουκία Κυριάκου, Ελίνα Λεβέντη, Κάλια Μονογιού, Νότης Παναγιώτου, Χάρις Χαραλάμπους, Στάλω Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Μαριάννα Δαμιανού, Τότα Πατσαλίδου, Γρηγόρης Εγγλέζος, Τρύφωνας Μοδέστου, Βέρα Κακούτση, Νικόλας Μιχαηλίδης, Μενέλαος Θεοδοσιάδης, Τόνια Κατσιολούδη, θα πραγματοποιηθεί δράση στην Οδό Στασικράτους 29 στη Λευκωσία, από τις 9:30πμ-2:30μμ.

Οι σχεδιαστές θα τοποθετήσουν γούρια, τα οποία θα σχεδιάσουν με την ευκαιρία της ημέρας, στο Δέντρο της ΖΩΗΣ, της ΕλΠΙΔΑΣ και της ΑΓΑΠΗΣ. Κατά την διάρκεια της δράσης τα γούρια θα διατίθενται προς πώληση και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών του Συνδέσμου και την εκπλήρωση των ευχών τους.

Ο Σύνδεσμος υιοθετεί την πρόσκληση της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας της οικογένειας CCIfamily και SIOP, δημιουργώντας το Δέντρο της ΖΩΗΣ, με το μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμος, αρκεί να ακολουθούνται όλα όσα πρέπει… για καλύτερη επιβίωση.

Στο Δέντρο της ΖΩΗΣ, εκτός από τα γούρια των σχεδιαστών θα τοποθετηθούν από περαστικούς, φίλους και εθελοντές του Συνδέσμου, πολύχρωμα χρωματιστά αποτυπώματα χεριών παιδιών, που συμβολίζουν το ποσοστό επιβίωσής τους από το καρκίνο.

Από την δράση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, που είναι συνοδοιπόρος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή», για την εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών και δειγματοληψία.

Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο μια Ευχή», μέσα από τη 24χρονη πορεία του, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το παιδί που νοσεί από καρκίνο, βοηθώντας το να έχει το δικαίωμα για την καλύτερη δυνατή ιατρική θεραπεία και ψυχοκοινωνική
φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή, χρώμα δέρματος, θρησκεία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλ.22311277,99448723.

Related Articles

Back to top button
Close