ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Δήμος Αθηένου και μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ καθάρισαν τη νεκρή ζώνη στην Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου με τη συμμετοχή μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποίησαν το Σάββατο, εκστρατεία καθαριότητας της νεκρής ζώνης, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηένου, σε μια διαφορετική συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκστρατεία καθαριότητας της νεκρής ζώνης και άλλων δημόσιων χώρων στον Δήμο.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν επίσης άλλοι φορείς του Δήμου Αθηένου, μεταξύ των οποίων πρόσκοποι, όμιλοι και σύλλογοι.
 
Στόχος της  εκδήλωσης ήταν η «ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ατομική ευθύνη για τη διάθεση απορριμμάτων και τη διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος».

Προστίθεται ότι στην εκστρατεία λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
 
Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και η Jurga Didziokaite, Αξιωματικός Πολιτικών Υποθέσεων της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, που συμμετείχαν στην εκστρατεία «εξήραν τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας που έγινε, σημειώνοντας πως με τη συνεργασία της Νεολαίας του Δήμου και την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος όλων».

Related Articles

Back to top button
Close