ΕιδήσειςΚύπρος

Δείτε τα αγρινά, δίπλα στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών (pics)

Για το ζώο- σήμα κατατεθέν της Κύπρου, το αγρινό αναφέρεται σε ανάρτησή του το Τμήμα Δασών. Όπως πληροφορεί, δίπλα στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών έχει διαμορφωθεί ειδικός περιφραγμένoς χώρος όπου ο κόσμος μπορεί να δει από κοντά τα αγρινά.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Κοντά στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών βρίσκεται ο περιφραγμένος χώρος ο οποίος διαμορφώθηκε από το Τμήμα Δασών για να φιλοξενεί αγρινά μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος από μονοπάτι που έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να παρατηρήσει και να απολαύσει από κοντά το καμάρι των κυπριακών μας δασών.

Τα Αγρινά, νοιώθοντας πολλές φορές ότι δεν κινδυνεύουν από τον επισκέπτη, πλησιάζουν αρκετά και τον αφήνουν να τα μελετήσει από κοντά και να τα φωτογραφίσει. Αναφέρουμε ότι πλησιάζοντας το χώρο πρέπει να αποφεύγουμε το θόρυβο ο οποίος φοβίζει τα ζώα.

Το αγρινό (Ovis gmelini ophion), είναι το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό και ενδημικό είδος της Κύπρου, και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της πανίδας του νησιού. Αποτελεί το στολίδι του κυπριακού δάσους και το καμάρι των Κυπρίων. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού και τον κυπριακό πολιτισμό και απεικονίζεται σε μεγάλο αριθμό αγγείων και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων”.

Φωτογραφίες: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Related Articles

Back to top button
Close