ΕιδήσειςΚύπρος

Δειγματοληπτικός έλεγχος νερού στον ποταμό Οβγό-Οδηγίες σε γεωργούς να μη ρίχνουν απόβλητα

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο στον ποταμό Οβγό προέβησαν λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος μετά τα παράπονα κατοίκων για τα λύματα που διοχετεύονται στον ποταμό από κτηνοτρόφους στην περιοχή Μάμμαρι – Δένειας. Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, η οποία προσθέτει ότι γεωργοί που έριξαν υγρά απόβλητα στον ποταμό ενημερώθηκαν για να αλλάξουν τις πρακτικές τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Βασιλείου:

“Σήμερα, βρεθήκαμε σε δειγματοληπτικό έλεγχο του νερού από 5 διαφορετικά σημεία από τον ποταμό Οβγο, σχετικά με τα παράπονα των κατοίκων για λύματα που ρέουν από διάφορες εγκαταστάσεις της περιοχής Μάμμαρι – Δένειας.
Κανόνας για εμάς παραμένει ότι οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να γίνεται δίκαια, με τεκμηρίωση και με διαφάνεια.
Στη φωτογραφία, λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος, ενώ οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Κράτους ανέλαβαν βιολογικό ψεκασμό για προνύμφες κουνουπιών, για να προλάβουμε το πρόβλημα που θα προκύψει εξαιτίας και της φετινής πολυομβρίας.
Με ικανοποίηση επίσης ενημερωθήκαμε για τον περιορισμό γεωργών που έκαναν λάθος απόθεση υγρών αποβλήτων από Κτηνοτροφικές Μονάδες, ενώ έλαβαν οδηγίες για το πως θα τροποποιήσουν τις πρακτικές τους ούτως ώστε η δράση τους να μην προκαλεί όχληση”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close