ΕιδήσειςΚύπρος

Δεντροφυτεύσεις στον Δήμο Λευκωσίας, γύρω στα 5000 δέντρα από το 2015 μέχρι ολοκλήρωση έργων

Η Λευκωσία πρασινίζει, γίνεται ομορφότερη και προσφέρει στους δημότες άνετη και ευχάριστη διακίνηση στο αστικό κέντρο, σε κεντρικές λεωφόρους και στις γειτονιές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας, προσθέτοντας πως στις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου, Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνη Θεοδότου έχουν φυτευτεί 270 δέντρα και πως με την ολοκλήρωση της Λεωφόρου Μακαρίου αναμένεται να φυτευτούν άλλα 300 ώριμα δέντρα.

Συνολικά από το 2015 μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των έργων που υλοποιούνται σήμερα, θα φυτευτούν γύρω στις 5000 δέντρα στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Δήμο, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου άρχισε η δεντροφύτευση στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Ενενήντα νέα ώριμα δέντρα θα ενισχύσουν την δεντροστοιχία της πολυσύχναστης λεωφόρου, ενώ το πράσινο θα ενισχυθεί περαιτέρω με θάμνους και αναρριχητικά φυτά τα οποία θα τοποθετηθούν στους ανθώνες που έχουν δημιουργηθεί.

Δεντροφυτεύσεις άρχισαν και στη λεωφόρο Καλλιπόλεως, στην οποία προβλέπεται να φυτευτούν 230 ώριμα δέντρα τα οποία θα ενισχύσουν την αισθητική εικόνα της περιοχής, προσφέροντας ταυτόχρονα σκίαση κατά τις διακινήσεις των πεζών.

Όπως αναφέρεται, εδώ και κάποια χρόνια έχει συμφωνηθεί με διάφορες κυβερνητικές και άλλες υπηρεσίες, στα νέα έργα του οδικού δικτύου να φυτεύονται άλλοι τύποι δένδρων οι ρίζες των οποίων καθοδηγούνται με ειδικό τρόπο σε πιο μεγάλο βάθος ώστε να αποφεύγονται ζημιές στις υποδομές των υπηρεσιών κοινής ωφελείας καθώς και στα πεζοδρόμια.

Αυτό έχει πράξει ο Δήμος στις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου, Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνη Θεοδότου, στην Καλλιπόλεως και στην Κυριάκου Μάτση. Αυτό πράττει και στις γειτονιές της Λευκωσίας όπου εκτελούνται έργα κατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας οχετών ομβρίων υδάτων, σε πάρκα και σε χώρους πρασίνου, προστίθεται.

Συνολικά από το 2015 μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των έργων που υλοποιούνται σήμερα, θα φυτευτούν γύρω στις 5000 νέα ώριμα δέντρα στην πόλη, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Λευκωσίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τον εμπλουτισμό του πρασίνου της πρωτεύουσας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close