ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

«Δεν έγινε εγκατάσταση κεραιών 5 G- Πρόκειται για αναβάθμιση υφιστάμενων»

Δεν έχουν  εγκατασταθεί κεραίες τεχνολογίας 5 G δήλωσε στην εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο»  ο Γιώργος Κωμοδρόμος, Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις τελευταία με διάφορες πληροφορίες, αναρτήσεις και φωτογραφίες από κεραίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, χθες η Δήμαρχος Λακατάμιας απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή του Τμήματος (είδηση σε άλλο ρεπορτάζ) στην οποία αναφέρει ότι το θέμα θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.  Περαιτέρω υπογραμμίζει ότι προτού οποιαδήποτε νέα άδεια θα πρέπει να τύχουν ενημέρωσης οι Δημοτικές Αρχές αλλά και ο δημότες όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχουν.

Ο κ. Κωμοδρόμος στην παρέμβαση του στο Sigma υπογράμμισε:  «Δηλώνω ρητά ότι οι κεραίες δεν είναι 5G. Το Κράτος δεν αδειοδότησε την τεχνολογία αυτή», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή τι είναι επιτέλους οι κεραίες αυτές για τις οποίες γίνεται λόγος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κωμοδρόμος εξήγησε ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναβαθμίζουν συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, ειδικά αυτές τις μέρες που οι πλείστοι εργάζονται απ’ τα σπίτια τους και τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεργασιών.

Ο κ. Κωμοδρόμος κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα fake news και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει μακριά από τέτοιες «ειδήσεις».

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιχειρεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα:

«Σε δύσκολες στιγμές, οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται. Το να συνδέεις τον #Covid_19 με το 5G είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Το ίδιο και να βλέπεις παντού κεραίες 5G σε μια χώρα που ακόμα δεν έδωσε άδεια 5G. Ο ιός δεν θα φύγει με το να κυνηγάμε φαντάσματα. #staysafe #stayinformed»

ΠΗΓΗ: sigmalive

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close