ΕιδήσειςΚύπρος

Δεν έπρεπε να πολιτογραφηθεί ο ιδιοκτήτης του τζετ που χρησιμοποίησε ο ΠτΔ, λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία

Η αίτηση για πολιτογράφηση του αλλοδαπού ιδιοκτήτη αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε σε ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας(ΠτΔ) θα έπρεπε να είχε απορριφθεί, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε αυτή σημειώνεται ότι διενεργήθηκε έρευνα σχετικά με τον ιδιοκτήτη του αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε στο ταξίδι στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019 και διαφάνηκε ότι η εταιρεία JetStream Aviation ανήκει σε οικογένεια υπηκόων Σαουδικής Αραβίας.

Τρία αδέλφια της οικογένειας αιτήθηκαν πολιτογράφηση, μέσω δικηγορικού γραφείου στις 10.11.2014, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της Κυπριακής υπηκοότητας σε μη Κυπρίους επιχειρηματίες/επενδυτές, με κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αίτηση για πολιτογράφηση από τα τρία αδέλφια υποβλήθηκε κανονικά, ωστόσο η έγκριση της αίτησης δεν ήταν σύμφωνη με τα κριτήρια που ίσχυαν κατά την ημερομηνία εξέτασής της.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις για τους λόγους για τους οποίους δόθηκε υπηκοότητα στον Σαουδάραβα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close