ΕιδήσειςΚύπρος

Δεν παραδέχθηκε ανθρωποκτονία ο 50χρονος για θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Παναγιώτη

Αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά παραδέχθηκε τις άλλες τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει 50χρονος αλλοδαπός, το όχημα του οποίου ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο της 28ης Νοεμβρίου 2019, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, όπου έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου.
 
Στην αίθουσα το δικαστηρίου βρέθηκαν και συγγενείς του άτυχου 27χρονου, ενώ έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι του, φορώντας φανέλες με τη φωτογραφία του και κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δικαίωση για τον Παναγιώτη».
 
Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τις 31 Μαρτίου, ωστόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό αναβλήθηκε για σήμερα, όπου και του απαγγέλθηκαν οι πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, της οδήγησης που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και την παραβίαση φωτεινού σηματοδότη.

Ο 50χρονος παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες πλην αυτήν της ανθρωποκτονίας και το δικαστήριο όρισε τις ημερομηνίες 29 και 30 Ιουνίου καθώς και την 1η Ιουλίου για ακρόαση, γεγονότα και ποινή, ενώ ο ίδιος θα παραμείνει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα του άτυχου Χριστοφόρου κτυπήθηκε  στο πίσω μέρος από το SUV όχημα του 50χρονου, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close