ΕιδήσειςΚύπρος

Διάσωση παιδιών από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Καϊμακλί

Διάσωση παιδιών από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό πυρκαγιάς σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Καϊμακλί στην Λευκωσία. εξυπηρετήσεις και 11 ψευδείς κλήσεις.

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 13ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 14ης Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 20 πυρκαγιές, 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε έκταση περίπου 12 εκταρίων σε δύσβατη περιοχή σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων μεταξύ των χωριών Στενή και Πελαθούσα Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Πάφου και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών, όλα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18.01. Επίσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν δύο προωθητές γαιών και τέσσερα εναέρια μέσα (δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Στο μέρος του επεισοδίου παρέμειναν για επιφυλακή πυροσβεστικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύχτας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 15.40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Καϊμακλί στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.07. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την κουζίνα η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα και οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας. Οι ένοικοι του διαμερίσματος αφού αντιλήφθηκαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς εξήλθαν του διαμερίσματος με ασφάλεια μέσω του κλιμακοστασίου. Στο διπλανό διαμέρισμα βρίσκονταν δύο ανήλικα παιδάκια τα οποία εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς και διέφυγαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος τους. Έγινε διάσωση των παιδιών από τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τη χρήση φορητής κλίμακας. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα ηλεκτρικής συσκευής η οποία βρισκόταν εντός της κουζίνας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close