ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Διέλευση κατοίκων Τηλλυρίας από οδόφραγμα Λιμνίτη ζητά ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου

Σε έντονα διαβήματα προβαίνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής η διέλευση από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, μετά την μερική άρση περιορισμών από την τ/κ πλευρά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Νίκος Κλεάνθους, ανέφερε πως βρίσκονται σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Επίτροπο Προεδρίας, Φώτη Φωτίου, οι οποίοι, όπως είπε, τον διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών προς την τουρκοκυπριακή πλευρά για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κλεάνθους, ενημερώθηκε σήμερα, ότι το κατοχικό καθεστώς έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων για τους Τουρκοκυπρίους εργαζόμενους και έχουν προχωρήσει στην άρση των διαταγμάτων που απαγόρευαν τη διέλευσή τους στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως “αυτό που έγινε σήμερα είναι μια μονομερής ενέργεια από τους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι επέτρεψαν στους δικούς τους να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς εργασίας με ένα αρνητικό τεστ επτά ημερών” , προσθέτοντας πως πρέπει και η δική μας πλευρά “να ζητήσει ως αντιστάθμισμα τη διέλευση των κατοίκων της Τηλλυρίας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και δύο μήνες για να μεταβούν στην Λευκωσία και στις δουλειές τους”.

Πρέπει να γίνει άρση της αδικίας που γίνεται σε βάρος των κατοίκων της περιοχής που αναγκάζονται καθημερινά να μεταβαίνουν στην Λευκωσία, είτε για εργασία, είτε για μεταφορά των εμπορευμάτων, είτε για ιατρικούς σκοπούς, κατέληξε.

Related Articles

Back to top button
Close