ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Διαμαρτυρία κατοίκων Λειβαδιών για εγκατάσταση κεραίας 5G

Κάτοικοι Λειβαδιών διαμαρτυρήθηκαν χθες και σήμερα με αφορμή τις προσπάθειες συνεργείου της Cyta να εγκαταστήσει κεραία 5G στην ταράτσα γνωστής υπεραγοράς.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λειβαδιών Μάριος Αρμένης, «χθες συνεργείο της ΑΤΗΚ με ανυψωτικά μηχανήματα μετέβη σε συγκεκριμένη περιοχή και ξεκίνησε την εγκατάσταση κεραίας 5G στην ταράτσα γνωστής υπεραγοράς στον Δήμο». Την ενέργεια, είπε, κατήγγειλαν στον Δήμο κάτοικοι της περιοχής και  μετέβη ο ίδιος στη σκηνή ενώ ειδοποίησε αμέσως τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.
 
Πρόσθεσε ότι με την άφιξη του στη σκηνή αντιλήφθηκε ότι «το συνεργείο της ΑΤΗΚ είχε ήδη αφαιρέσει την παλιά κεραία από την ταράτσα, την κατέβασε και την μετέφερε στις αποθήκες της Αρχής. Ταυτόχρονα το συνεργείο είχε ανεβάσει στην ταράτσα την κεραία 5G, την οποία εγκατέστησαν και προσπαθούσαν να συνδέσουν».
 
Ωστόσο σημείωσε «επειδή η ΑΤΗΚ δεν υπέβαλε αίτηση στο Δήμο για εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας και δεν είχε λάβει από το Δημαρχείο καμιά άδεια, ζήτησα αμέσως τερματισμό των εργασιών και απομάκρυνση του συνεργείου από την περιοχή».
 
Σύμφωνα με τον κ. Αρμένη «μετά από συνομιλία που είχα χθες με ανώτερο λειτουργό της ΑΤΗΚ, έλαβα την υπόσχεση πως θα σταματούσαν αμέσως οι εργασίες εγκατάστασης της κεραίας και η Αρχή θα υπέβαλε αίτηση για παραχώρηση άδειας. Ανέφερα στον λειτουργό της ΑΤΗΚ πως θα έπρεπε πρώτα να τερματίσουν τις εργασίες εγκατάστασης της κεραίας, να την κατεβάσουν από την ταράτσα και ακολούθως να υποβάλουν αίτηση στον Δήμο».
 
Παρά το γεγονός, όμως, συνέχισε «ότι ο λειτουργός υποσχέθηκε ότι θα έπραττε αυτά που συμφωνήσαμε, δυστυχώς σήμερα το μεσημέρι, δημότες που κατοικούν στη συγκεκριμένη περιοχή αντιλήφθηκαν συνεργείο της ΑΤΗΚ να μεταβαίνει για να συνδέσει την κεραία. Ειδοποιήθηκα αμέσως από τους δημότες και με τη σειρά μου ενημέρωσα για τα γεγονότα τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, άνδρες του οποίου μετέβησαν στη περιοχή».
 
Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «σήμερα επί τόπου μετέβη και τεχνικός του Δήμου Λιβαδειών. Ζητήθηκε και πάλι από το συνεργείο της ΑΤΗΚ να σταματήσει την εγκατάσταση της κεραίας, ωστόσο τα μέλη του ανέφεραν ότι απλώς έκαναν αναβάθμιση της παλιάς κεραίας», η οποία όμως είχε χθες αφαιρεθεί από την ταράτσα της υπεραγοράς.
 
Ωστόσο, συνέχισε «επειδή ούτε ο τεχνικός του Δήμου ούτε οι αστυνομικοί είναι ειδικοί σε τέτοια θέματα, δεν γνωρίζουμε κατά πόσον η κεραία 5G τέθηκε σε λειτουργία ή όχι. Οι αστυνομικοί και το συνεργείο της ΑΤΗΚ αποχώρησαν από την περιοχή, ενώ τα μέλη του συνεργείου ανέφεραν πως δεν είχαν συνδέσει την κεραία, ωστόσο υπάρχει υπόνοια πως αυτή συνδέθηκε.
 
Αφού ανέφερε πως «η συγκεκριμένη περιοχή είναι βεβαρημένη με άτομα που πάσχουν από καρκίνο και πριν λίγους μήνες δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη συγκεκριμένη ασθένεια», ο Δήμαρχος είπε πως «η υπεραγορά στην οποία τοποθετήθηκε η κεραία, απέχει περίπου 150 μέτρα από το Β Νηπιαγωγείο και από το Δημοτικό Σχολείο των Λιβαδειών».
 
Σημείωσε επίσης πως «ακόμα και να παραχωρείται άδεια από τους Δήμους στην ΑΤΗΚ για εγκατάσταση των κεραιών 5G, αυτές δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σχολεία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close