ΕιδήσειςΚύπρος

Διαμαρτυρία της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου έξω από τη Βουλή

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πραγματοποίησε σήμερα η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου για την «παράνομη υποβάθμιση κανονισμών που αφορούν βασικά δικαιώματα των παραπληγικών και για την αδιαφορία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους».

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Λαμπριανίδης δήλωσε ότι με την ευκαιρία της αυριανής διεθνούς ημέρας αναπήρων, τα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται στη Βουλή, στο σπίτι της Δημοκρατίας, για «να διαμαρτυρηθούμε, επειδή η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών δεν έχει εξυπηρετήσει το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε σε επιτροπές που αποφασίζουν για θέματα που μας αφορούν, όπως την προσβασιμότητα στα κτίρια».

“Σχετική επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών είναι αναπάντητη από πέρσι”, αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης, η οποία προσθέτει: “Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε και έχετε υποχρέωση να προστατέψετε και να εξυπηρετήσετε το δικαίωμα μας για συμμετοχή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε, δεν σιωπούμε και αγωνιζόμαστε για καλύτερη ποιότητα ζωής”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close