ΕιδήσειςΚύπρος

Διασώθηκε το φλαμίνγκο που εντοπίστηκε πληγωμένο από πυροβολισμό στη λίμνη Παραλιμνίου

Διασώθηκε το φλαμίνγκο που την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε πληγωμένο από πυροβολισμό στη φτερούγα και στο αριστερό μάτι.
 
Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μη κυβερνητική οργάνωση Bird Life Cyprus αναφέρει ότι «την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια καταγραφών στη Λίμνη Παραλιμνίου, εντοπίστηκε ένα πληγωμένο Φλαμίνγκο εντός της λίμνης. Έπειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, έγινε κατορθωτό να διασωθεί το φλαμίνγκο και να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κτηνίατρο».

Προστίθεται ότι «η ακτινογραφία έδειξε ότι το πουλί είχε σκάγια στο πόδι, στη φτερούγα και στο μάτι και έλαβε την απαραίτητη φροντίδα, ενώ έγινε επίσης χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κατάγματα που προκάλεσε ο πυροβολισμός στη φτερούγα. Το φλαμίνγκο αναρρώνει στο Κέντρο Περίθαλψης της Άγριας Ζωής της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, αλλά ο πυροβολισμός και η ζημιά που προκάλεσε έχουν στοιχίσει στο πουλί το αριστερό του μάτι, αλλά και την ελευθερία του, καθώς η φτερούγα έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα».

Σύμφωνα με την Bird Life Cyprus «αν και περιοχή Natura 2000, η Λίμνη Παραλιμνίου είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή που υποφέρει από σοβαρή ενόχληση, έλλειψη ουσιαστικής προστασίας και σωστής διαχείρισης».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close