ΕιδήσειςΚύπρος

Διατάγματα δήμευσης συνολικού ποσού €372,600, εξέδωσε το Κακουργιοδικείο στην υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διατάγματα δήμευσης για είσπραξη των εσόδων, συνολικού ύψους €372,600, από τη διάπραξη των αδικημάτων στα οποία κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.
 
Το Κακουργιοδικείο έκρινε στις 07/02/2020 ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου  Δημήτρη Πατσαλίδη,  τον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd.

Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροδοκίας, της επίδειξης εύνοιας από δημόσιους αξιωματούχους, της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 
 
Μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε αίτηση με την οποία ζητούσε την έκδοση των διαταγμάτων δήμευσης για είσπραξη των εσόδων που παράνομα απεκόμισαν οι καταδικασθέντες από τη διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι.
 
Συγκεκριμένα, από τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη ζητείται η είσπραξη του ποσού των €138.000, από τον Δημήτρη Πατσαλίδη το ποσό των €124.600, από τον Μιχάλη Πάντη το ποσό των €10.000 και από τον Γεώργιο Κουλλαπή το ποσό των €100.000.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close