ΕιδήσειςΚόσμος

Διαταγή Ταλιμπάν για σεβασμό σε ξένους στο Αφγανιστάν, βοήθεια παραδίδει η UNICEF

Οι Ταλιμπάν έχουν διατάξει τους μαχητές τους να διατηρήσουν την πειθαρχία και να μην εισέλθουν σε οποιαδήποτε κτίρια διπλωματικών αποστολών ούτε να παρενοχλήσουν οχήματα πρεσβειών, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να συνεχίσουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους όπως συνήθως, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οργάνωσης.

«Τα μέλη των Ταλιμπάν διατάχθηκαν σε όλα τα επίπεδα να εξασφαλίσουν ότι θα σεβαστούμε την παρουσία όλων των χωρών στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Εξάλλου η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά, η UNICEF, ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να παραδίδει βοήθεια στα περισσότερα μέρη του Αφγανιστάν και πως ευελπιστεί ότι θα συνεργαστεί με τους αντιπροσώπους των Ταλιμπάν.

Ανακοίνωσαν γενική αμνηστία για όλους τους κρατικούς λειτουργούς

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα γενική αμνηστία για όλους τους κρατικούς λειτουργούς και τους κάλεσαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους, δύο ημέρες αφότου κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν χάρη σε μια επίθεση αστραπή.

“Κηρύχθηκε γενική αμνηστία για όλους (…), συνεπώς οφείλετε να επιστρέψετε με πλήρη εμπιστοσύνη στις καθημερινές συνήθειές σας”, αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ο επικεφαλής της ΚΤ του Αφγανιστάν διέφυγε και κατηγορεί τον Πρόεδρο Γάνι για το χάος

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν διέφυγε από την Καμπούλ, αμφισβήτησε την αφοσίωση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και κατηγόρησε τον Πρόεδρο Ασράφ Γάνι και τους χωρίς πείρα συμβούλους του για την ταχεία και χαοτική πτώση της χώρας στα χέρια των Ταλιμπάν.

Σε σειρά μηνυμάτων του χθες, Δευτέρα, στο Twitter, στα οποία αφηγείτο πως εργαζόταν στην τράπεζα μέχρι που οι αντάρτες έφτασαν στις πύλες της πόλης, ο ασκών χρέη διοικητή της κεντρικής τράπεζας Αζμάλ Αχμάντι ανέφερε επίσης πως τα αποθέματα δολαρίων ΗΠΑ λιγόστευαν και περιέγραψε πώς διέφυγε από την πρωτεύουσα με μια στρατιωτική πτήση.

Related Articles

Back to top button
Close