ΕιδήσειςΚύπρος

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά

Σε κινητοποίηση βρίσκονται επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε μεταξύ της κοινότητας Παρεκκλησιάς και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και έχουν ενεργοποιηθεί τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.
 
Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και είναι κοντά σε κατοικίες, με τις προσπάθειες να εστιάζονται στην προστασία τους.

Η πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή άγρια βλάστηση. Έχουν προστατευθεί οι κατοικίες για τις οποίες υπήρχε κίνδυνος. Επιχειρούν 9 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού συμπεριλαμβανομένου και ενός από την ΕΜΑΚ και 4 πυροσβεστικά από το Τμήμα.Δασών καθώς επίσης και η Πολιτική Άμυνα

Επιπρόσθετα επιχειρούν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση είναι πλέον διαχειρίσιμη. Ασφαλίζεται η περίμετρος από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και γίνονται τελικές κατασβέσεις. Θα παραμείνουν δυνάμεις στην περιοχή και καθ’ όλη την διάρκεια της λόγω και των ανέμων που πνέουν για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και σκουπίδια.

Related Articles

Back to top button
Close