Η Πόλη ΜαςΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα περισυλλογής κλαδεμάτων Πληρώνω όσο Πετάω

Πληροφορίες και διευκρινίσεις για το πρόγραμμα περισυλλογής κλαδεμάτων δίνει το Δημαρχείο. Σε σχετική ανακοίνωση δίνεται λεπτομερές πρόγραμμα για τις μέρες και ώρες περισυλλογής.

Η ανακοίνωση:

Παρακαλούμε βρείτε πιο κάτω διευκρινιστικές πληροφορίες σχετικά με το  πρόγραμμα κατ’ οίκον περισυλλογής κλαδευμάτων Πληρώνω όσο Πετάω (ΠοΠ).

Για τη συλλογή των κλαδευμάτων χρησιμοποιούνται ειδικές βιοδιασπώμενες χάρτινες σακούλες, τις οποίες οι Δημότες μπορούν να προμηθεύονται από το Δημαρχείο.  Οι σακούλες μετά την περισυλλογή τους μεταφέρονται σε ειδικές αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας κλαδευμάτων.  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλαστικές σακούλες οικιακής χρήσης

Στις σακούλες μπορούν να τοποθετούνται ΜΟΝΟ, φύλλα, κομμένο γρασίδι, χόρτα κήπου και κλαδεύματα.  ΔΕΝ μπορούν να τοποθετούνται στις σακούλες χώμα, πέτρες, κορμοί ή άλλα μη βιοδιασπώμενα αντικείμενα.  Αν τα κλαδεύματα δεν είναι τοποθετημένα στις χάρτινες σακούλες ή περιέχουν μη επιτρεπόμενα υλικά, δεν θα περισυλλέγονται.

Οι Δημότες θα πρέπει να τοποθετούν τις σακούλες τους στο πεζοδρόμιο τους το πρωινό της μέρας περισυλλογής, ώστε να μην αφήνονται για αρκετές μέρες εκτεθειμένες. Οι μέρες περισυλλογής, μέχρι το τέλος του χρόνου,  φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close