Top NewsΣυνεντεύξεις

Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα: Είμαστε ανοικτοί στην καλόπιστη κριτική

«Είμαστε ανοικτοί στην καλόπιστη κριτική, η οποία θεωρούμε πως μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι», τονίζει σε  συνέντευξη της στη lakatamianews.com η Δήμαρχος Λακατάμιας  Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα. Πρόσθεσε δε ότι η Παρασκευή έχει καθιερωθεί ως ημέρα του Δημότη και παρακαλεί τους Δημότες Λακατάμιας, όπως απευθύνονται απευθείας στο Δήμο για οποιαδήποτε προβλήματα, παράπονα ή εισηγήσεις. 

«Είμαστε αποφασισμένοι, οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, να συνεχίσουμε τη προσπάθεια για μια θετική αλλαγή», υπογράμμισε. Και ως κορυφαίο πρόβλημα ανέφερε το οικονομικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε αρκετά μεγάλο χρέος και έγιναν προσπάθειες  για μείωση του με θετικά αποτελέσματα.

Η κα Χατζήπαπα, αφού έκανε απολογισμό του έργου στα τρία περίπου χρόνια που ανέλαβε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε και στα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν. Ανάμεσα σε άλλα είναι η αναβάθμιση  του Πάρκου Αγ. Γεωργίου , οι κατασκευαστικές εργασίες για ανάπλαση του πάρκου Μιχαλάκη Σοφοκλέους (πρώην Dexel), και η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού, με λαμπτήρες LED.

–              Σχεδόν τρία χρόνια μετά την εκλογή σας στη θέση του Δημάρχου Λακατάμιας, αν σας ζητούσαμε να κάνετε ένα μίνι-απολογισμό του έργου σας με τα σημαντικότερα που έχουν γίνει, τι θα μας λέγατε;

                Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να αναφερθώ στα του Δήμου μας. 

                Κορυφαία προτεραιότητα για εμάς είναι η ταχεία εξυπηρέτηση των δημοτών και η άμεση επικοινωνία με τους δημότες. Ως εκ τούτου δουλέψαμε αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι μια καλύτερη Λακατάμια. Και όπως έχω ξαναπεί, είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, να πετύχουμε μια θετική αλλαγή. Θέλουμε έναν Δήμο νοικοκυρεμένο, φιλικό και ανθρώπινο, που να βαδίζει με σύγχρονα εργαλεία διοίκησης σ’ έναν δρόμο ορθολογικής ανάπτυξης.  Αυτή είναι και η θέση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

                Έχουν γίνει διάφορα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 χρόνων.                  Αφού μου ζητάτε να αναφερθώ στα σημαντικότερα που έχουν γίνει, κρίνω ότι πρέπει να αρχίσουμε από το πρόγραμμα ΠοΠ.

                Έχουμε προσπαθήσει να «καθαρίσουμε τη Λακατάμια», θέτοντας σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Πληρώνω όσο Πετάω» γνωστό ως ΠoΠ και αφορά στην περισυλλογή κλαδευμάτων.  Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, τα κλαδεύματα των δημοτών τοποθετούνται σε ειδικές προπληρωμένες σακούλες, οι οποίες περισυλλέγονται από τις οικίες των Δημοτών κάθε 15  μέρες και μεταφέρονται σε ειδική μονάδα επεξεργασίας.   Για το πρόγραμμα αυτό ο Δήμος έχει βραβευτεί, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την Πράσινη Σημαία.  Το πρόγραμμα αυτό σε συνδυασμό με την έναρξη της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων των Δήμων Λευκωσίας, έχει βοηθήσει αρκετά στο να γίνει μια καλή αρχή στη διατήρηση της  καθαριότητας στο Δήμο μας.  Αναγνωρίζοντας ότι πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά, βεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, πάντα με την στήριξη των δημοτών, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

                To Μάιο του 2017 παραδόθηκε στο κοινό το Πάρκο Τροχοπεδιλισμού (Skate Park), το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας (πλησίον του περιπτέρου Café Strata).  Έχουν παραδοθεί επίσης δύο πάρκα  Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών, με πιστοποιημένα παιχνίδια (στις οδούς Κεφαλληνίας και Ηρεμίας), έχουν αρχίσει τα έργα στο πάρκο Μιχαλάκη Σοφοκλέους (πρώην Dexel) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναβαθμιστεί το Πάρκο Αγ. Γεωργίου που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Αμφιθεάτρου Λακατάμιας.   Έχουν ολοκληρωθεί επίσης τα έργα στη οδό Λυκαβηττού, και αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν τα έργα στον κυκλικό Κόμβο Μελίνας Μερκούρη. 

                Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Mediterranean με ακρωνύμιο COMPOSE, ολοκληρώθηκε η πιλοτική εγκατάσταση συστήματος BMS εντός του Δημοτικού Μεγάρου. Το BMS (Building Management Systems) είναι ένα σύστημα ελέγχου που εγκαθίσταται σε κτίρια, για να εποπτεύει και να ελέγχει όλα τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του κτιρίου.

                Μεγάλης σημασίας θεωρώ και την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Αρχής Εξαρτήσεων με τίτλο «Αξίζω ακόμα μιας ευκαιρίας» για στήριξη ευάλωτων οικογενειών στο Δήμο μας.

–              Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και σε ποιες ενέργειες προβαίνετε για επίλυσή τους;

                Καθημερινά τίθενται ενώπιον μας νέες προκλήσεις και στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν κυρίως με την καθημερινότητα (όπως για παράδειγμα προβλήματα με την περισυλλογή σκυβάλων, καθαρισμοί δημοσίων χώρων και άδειων οικοπέδων, οχληρία κ.τ.λ.).  Να ξέρετε ότι δεχόμαστε πάντοτε τα όποια παράπονα με σεβασμό και κατανόηση. Είμαστε ανοικτοί στην κριτική, θεωρούμε πως όταν είναι καλόπιστη μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι. Ακούμε τους Δημότες. Η Παρασκευή έχει καθιερωθεί ως ημέρα του Δημότη. Όσοι επιθυμούν διευθετούν ραντεβού για να συζητηθεί το οτιδήποτε τους απασχολεί, να εκφράσουν εισηγήσεις, παράπονα. Βεβαίως υπάρχει μια διαδικασία όταν τα προβλήματα άπτονται συγκεκριμένων υπηρεσιών του Δήμου. Αυτά παραπέμπονται για να αναφερθούν στην κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Τις περισσότερες φορές τα προβλήματα είναι κοινά και για τον Δήμο και για τους Δημότες. Δεν είμαστε απέναντι και σε αντιπαράθεση με τους Δημότες, αλλά μαζί τους στην ίδια πλευρά και παλεύουμε. Το σημαντικό είναι να υπάρχει έγκαιρη ανταπόκριση και να υπάρχει ένας μηχανισμός που να ενεργοποιείται άμεσα ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες.  Το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις τους κατευθύνει προς αυτή τη κατεύθυνση.

–              Ποια είναι τα σημαντικά έργα που προγραμματίζονται να γίνουν σύντομα.

                Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Climate Proofing Urban Municipalities  –  Έργο Life UrbanProof, άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης του κυκλικού κόμβου Μελίνας Μερκούρη.  Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την τοποθέτηση διαπερατών υλικών, ως εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως οι πλημμύρες,  η τσιμεντοποίηση και γενικότερα η σφράγιση εδαφών. Στον χώρο θα γίνει επίσης εγκατάσταση Μετεωρολογικού σταθμού, καθώς και χώρος αποθήκευσης νερού από τη βροχή το οποίο θα επαναχρησιμοποιείται για σκοπούς άρδευσης του χώρου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

                Σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν τα έργα για αναβάθμιση του Πάρκου Αγ. Γεωργίου, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Αμφιθεάτρου Λακατάμιας.  Επιπλέον, αρχές του 2020, αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για ανάπλαση του πάρκου Μιχαλάκη Σοφοκλέους (πρώην Dexel), οι οποίες θα περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση: γενική διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου, δημιουργία παιδότοπου, διαδρόμων, μικρής καφετερίας με αποχωρητήρια και χώρο στάθμευσης. Ακόμη, προχωρούμε με την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού, με λαμπτήρες LED, εξέλιξη που θα αλλάξει την όψη του Δήμου μας, εξοικονομώντας συνάμα αρκετά χρήματα. Η αντικατάσταση των λαμπτήρων προγραμματίζεται να τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου.

                Προγραμματίζεται επίσης η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ».

                Βελτιώσεις οδών γίνονται, ενώ λαμβάνονται μέτρα για ασφάλεια στην κυκλοφορία των δημοτών με τη δημιουργία διαβάσεων και κυρτωμάτων, όπου χρειάζεται και όπου τα εγκρίνει ο Φορέας Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια για τοποθέτηση στεγάστρων / στάσεων λεωφορείων στο Δήμο μας, ένα έργο το οποίο έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το Υπουργείο Μεταφορών. Θεωρούμε ότι η υλοποίηση του  έργου αυτού,  έχει ήδη καθυστερήσει και η καθυστέρηση αυτή σίγουρα δεν οφείλεται σ’ εμάς.

                Επιπρόσθετα, ως Δήμος ζητούμε την υλοποίηση των έργων που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε την προώθηση των έργων από την πλευρά της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην επέκταση του γραμμικού πάρκου, (πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου) και στην ανάπλαση των παραδοσιακών πυρήνων της Λακατάμιας, Αγίου Νικολάου, Αγίας Παρασκευής και Παναγίας της Χρυσοκουλλουριωτίσσης. Διεκδικούμε με αξιώσεις και καταφέραμε θεωρώ να πείσουμε με τις παραστάσεις μας για αυτή την αναγκαιότητα, της διάνοιξης του δρόμου Ιπποκράτους-Αργυρουπόλεως, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της οδού Ιπποκράτους.

                Επίσης αναμένουμε από την Κυβέρνηση την υλοποίηση της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναδόμηση πολυκατοικιών στο Συνοικισμό Αγίου Μάμα.

                Θεωρώ επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παραδώσαμε στους δημότες το Πάρκο Κεφαλληνίας στην Ανθούπολη (που έγινε με τη συμβολή ομάδας πρωτοβουλίας των κατοίκων της περιοχής) και το πάρκο Νίκου Σπανού στην περιοχή της Κάτω Λακατάμιας.  Και τα δύο πάρκα είναι  Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών, με πιστοποιημένα παιχνίδια. Ολοκληρώθηκαν επίσης τα έργα στη Λεωφόρο Λυκαβητού, με την ανακατασκευή του οδοστρώματος και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

                Θα ήθελα, τέλος, να σημειώσω πως το τελευταίο διάστημα, έγιναν σημαντικές επενδύσεις ιδιωτικού ενδιαφέροντος στον Δήμο μας. Ο Δήμος Λακατάμιας φιλοξενεί αρκετές επιχειρήσεις και στόχος μας είναι να έχουμε μια παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μαζί τους.

–              Παρατηρούμε ότι συνεχίζεται η ρίψη πυροτεχνημάτων που εντάθηκε το καλοκαίρι. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο;

                Το φαινόμενο της παράνομης ρίψης πυροτεχνημάτων, είναι κάτι που μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Έχω αποταθεί επανειλημμένα σε όλους τους αρμόδιους φορείς για πάταξη του επικινδύνου αυτού φαινομένου. Με την ευκαιρία που μου δίνεται  απευθύνω έκκληση, γι’ ακόμα μια φορά, προς την αστυνομία για εκστρατείες αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που προκαλεί προβλήματα,  διαταράσσοντας την κοινή ησυχία και επεμβαίνει  αρνητικά στη ποιότητα ζωής των δημοτών. Ζητούμε και την συνεργασία των Δημοτών για αναφορές υποσχόμενοι πλήρη τήρηση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Θεωρώ σημαντικό να αναφέρω, ότι τα θέματα που άπτονται της νεανικής παραβατικότητας γενικότερα, μας προβληματίζουν και προσπαθούμε σε συνεργασία με διάφορους φορείς να τα αναδεικνύουμε με στόχο την αντιμετώπισή τους  Τόσο ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας, όσο και η Επαρχιακή Διοίκηση της Αστυνομίας είναι σύμμαχοί μας σε αυτή την πορεία.

–              Στο θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τι θα γίνει με το Δήμο Λακατάμιας; Αληθεύει ότι η κύρια ιδέα είναι να συνενωθεί με το Δήμο Τσερίου;

                Μέχρι στιγμής δεν έχουμε οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Συνεπώς, επιτρέψτε μου να μην επεκταθώ επί τούτου. Επί της ουσίας, συμφωνώ ότι ο θεσμός έχει ανάγκη τις αλλαγές. Χρειαζόμαστε μια πιο σύγχρονη, πιο αποτελεσματική και ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση επιτυχίας ωστόσο, είναι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια να αγγίξει την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, όχι την επιφάνεια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι λιγότερη. Και η βελτίωση αυτή θα επέλθει όταν πραγματικά ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με διαφανείς διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης. Όταν, δηλαδή, δοθεί η δυνατότητα διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Όταν αποκεντρωθούν περισσότερες εξουσίες, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας. Με λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη ταχύτητα, υπευθυνότητα και συνείδηση. Είναι πολλά ακόμη που πρέπει να συζητηθούν, μακριά από μονολιθικές προσεγγίσεις και δογματισμούς. 

–              Οικονομικά που στέκει ο Δήμος; Ανταποκρίνεται στις ανάγκες του με τα έσοδα της κρατικής χορηγίας και τα διάφορα τέλη που εισπράττει από τον κόσμο;

                Όπως ανάφερα και σε προηγούμενη συνέντευξη, το  κορυφαίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το οικονομικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την ανάληψη των καθηκόντων του, παρέλαβε ένα χρέος αρκετά μεγάλο (έγιναν αναφορές σε δημοσιογραφική διάσκεψη). Στα σχεδόν τρία χρόνια της δημαρχίας μας κάναμε προσπάθειες  για μείωση του χρέους και έχουμε θετικά αποτελέσματα.  Είμαστε συνεπείς με τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας. Στόχος είναι ναι μεν η μείωση του χρέους, η οικονομική εξυγίανση και η συνετή οικονομική διαχείριση αλλά με τρόπο που να  μην επηρεάζεται η λειτουργία του Δήμου και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες. Δεν θα ήθελα να αναφέρω αριθμούς, καθότι είμαστε σε φάση προετοιμασίας προϋπολογισμών. Όταν οριστικοποιηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε θα μπορούμε να μιλούμε με ακριβείς αριθμούς. Προσπαθούμε με την κουτσουρεμένη Κρατική Χορηγία και τα τέλη που εισπράττουμε από τους Δημότες μας, να ανταποκρινόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε στις ανάγκες των Δημοτών μας. Να προσθέσουμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε κατακόρυφη αύξηση εξόδων, λόγω της ήδη πολυσυζητημένης αλλαγής του καθεστώτος διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων.

–              Ένα ζήτημα που σας απασχόλησε και ίσως συνεχίζει να απασχολεί είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Τι θα γίνει παρακάτω, μετά τη φυγή του τελευταίου διαχειριστή, πώς θα αξιοποιηθεί ώστε να έχει τα έσοδα του ο Δήμος, αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες σε αθλητές-κολυμβητές και δημότες;

                Όντως έχουν παρουσιαστεί προβλήματα με τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λακατάμιας και η εύρυθμη λειτουργία του έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίκειται συνάντηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για εξεύρεση μόνιμης διευθέτησης, με στόχο το Κολυμβητήριο να ανοίξει κανονικά για το κοινό την επόμενη θερινή περίοδο.

–              Άλλο χρόνιο ζήτημα είναι αυτό με το Δημοτικό Στάδιο που αφέθηκε στο έλεος του χρόνου. Ποια είναι τα σχέδιά σας;

                Το Δημοτικό στάδιο χρησιμοποιείται, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λακατάμιας, για προπονήσεις και αγώνες Cricket. Η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν ληφθεί αποφάσεις για δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Πολυχώρου. Έχει αρχίσει μελέτη για τον σχεδιασμό από την Τεχνική Επιτροπή του Δήμου και έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του δήμου.

–              Ο πεζόδρομος  παρά τον Πεδιαίο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα και να γίνουν υποδομές ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο; Π.χ. δεν υπάρχει μια τουαλέτα σε μήκος τόσων χλμ.

                Το Γραμμικό Πάρκο Λακατάμιας, κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού,  αποτελείται από τον  πεζόδρομο / ποδηλατόδρομο και ειδική διαδρομή για σκύλους και είναι πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών καθημερινά. Υπάρχουν ήδη κάποιες υποδομές κατά μήκος του πεζόδρομου όπως, το καφεστιατόριο «Στράτα», το οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, το γήπεδο Τροχοπεδιλισμού (Skate Park) και γήπεδο καλαθόσφαιρας. Όσον αφορά το θέμα που θίγετε με τις τουαλέτες, θα πρέπει να πω ότι έγινε προσπάθεια τοποθέτησης στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς η μάστιγα της παραβατικότητας έδειξε και σε αυτή την περίπτωση το πραγματικό, καταστροφικό της πρόσωπο.

–              Τέλος, ένα μήνυμα σας στους δημότες Λακατάμιας.

Αυτό που θα ήθελα να πω στους Δημότες μας είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι, οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, να συνεχίσουμε τη προσπάθεια για μια θετική αλλαγή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως η εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, χρειάζεται συλλογική δράση, διάλογο, πολυφωνία και διαρκή επικοινωνία. Χρειάζεται συνεργασία με όλους τους Δημότες και τα οργανωμένα σύνολα. Σε κάθε μας βήμα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η Λακατάμια θα πάει μπροστά μόνο με υπευθυνότητα, ήθος, εντιμότητα και αποφασιστικότητα.

                Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω ότι ως Δήμος προσπαθούμε να ενημερώνουμε έγκαιρα τους Δημότες μας για διάφορα θέματα που τους ενδιαφέρουν, με ανακοινώσεις μέσω της Ιστοσελίδας μας www.lakatamia.org.cy, μέσω της δωρεάν εφαρμογής του Δήμου MyLakatamia, (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore) και της σελίδας μας στο Facebook (Lakatamia Municipality / Δήμος Λακατάμιας). Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να παρακαλέσω τους Δημότες Λακατάμιας, όπως απευθύνονται απευθείας στο Δήμο για οποιαδήποτε προβλήματα, παράπονα ή εισηγήσεις και για ορθότερη και έγκαιρη επίλυσή τους.

Νίκος Νικολάου

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close