ΕιδήσειςΚύπρος

Συνελήφθησαν τα δυο άτομα που απέδρασαν από τη Μεννόγεια

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, συνελήφθηκαν μετά από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας και συντονισμό από το Κέντρο Κρίσεως του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε ανοικτή περιοχή του χωριού Μαρώνι, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, οι δύο καταζητούμενοι 25χρονοι, οι οποίοι είχαν αποδράσει τις πρωινές ώρες από το χώρο κράτησής τους (ΧΩΚΑΜ) στη Μεννόγεια.

Στην επιχείρηση, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης κ. Πανίκκος Αντωνίου, συμμετείχαν αποκλειστικά 20 περίπολα της Αστυνομίας, εκ των οποίων τα εννιά επανδρωμένα με μέλη της ΜΜΑΔ, καθώς και μέλη από άλλες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, της Τροχαίας Αρχηγείου και της ΕΜΑΚ.

Στις έρευνες συμμετείχε επίσης, το ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα είχε στηθεί Κέντρο Κρίσεως και στο χώρο των Κρατητηρίων της Μεννόγειας.

ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δυο άτομα απέδρασαν τα ξημερώματα από τον χώρο κράτησης μεταναστών στη Μεννόγεια.

Εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πρόκειται για δυο 25χρονους, ινδικής καταγωγής, οι οποίοι φαίνεται να απέδρασαν γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα.

Σημείωσε πως γίνονται έρευνες για εντοπισμό τους και πως για την απόδρασή τους ενημερώθηκαν και οι αρχές στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Μαϊου, δόθηκε πληροφορία ότι πέντε άτυποι μετανάστες που βρίσκονταν στον Χώρο Κράτησης Αλλοδαπών Μεννόγειας (ΧΩΚΑΜ), επιχείρησαν να διαφύγουν.
 
Φαίνεται ότι οι άτυποι μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια παραθυρόφυλλα του δωματίου της πτέρυγας, όπου διέμεναν και δένοντας κουβέρτες κατέβηκαν στο προαύλιο του Χώρου.

Related Articles

Back to top button
Close