ΕιδήσειςΚύπρος

Δωρεάν τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων

Με στόχο την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Κύπρο, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, πρόσφερε σήμερα στους οδηγούς, δωρεάν οδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων, στους ζυγιστικούς σταθμούς Λατσιών και Επισκοπής. Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 09.00 – 12.00.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Ζυγιστικό Σταθμό Λατσιών, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου σημείωσε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία αποφασίστηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας μνήμης θυμάτων από τροχαίες συγκρούσεις, η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα θύματα των οδικών συγκρούσεων και δίνει την ευκαιρία για προβληματισμό και εγρήγορση, αφού κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω οδικών συγκρούσεων ενώ εκατομμύρια άλλοι, καθίστανται ανάπηροι.

Το φετινό  θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης, ανέφερε η κα υπουργός, είναι πως «Η ζωή δεν έχει ανταλλακτικά». Στόχος μας πρόσθεσε, είναι να δώσουμε τα σωστά μηνύματα και να συμβάλουμε με τον δικό μας  τρόπο, στη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων.

Η κα Αναστασιάδου κάλεσε τους οδηγούς να έχουν καθημερινή έγνοια για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα τους, καθώς αυτό μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον τόπο μας. Επεσήμανε μάλιστα, πως ένας από τους τρεις βασικούς λόγους πρόκλησης ατυχημάτων είναι το γεγονός ότι τα οχήματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση από τεχνικής πλευράς. Οι άλλοι δύο λόγοι αφορούν στην οδηγική συμπεριφορά και στο οδικό δίκτυο. Στο χέρι μας είναι, κατέληξε η κα υπουργός, να συμβάλουμε στη ρύθμιση και των τριών βασικών λόγων που προκαλούν τις τροχαίες συγκρούσεις.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close