Σπόρ

Δύσκολα επαναρχίζει η ποδοσφαιρική σεζόν μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό

Δύσκολα θα επαναρχίσει η ποδοσφαιρική σεζόν στην Κύπρο, μετά από τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τους ποδοσφαιρικούς φορείς της χώρας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι επιδημιολόγοι που είχαν παραστεί στη σύσκεψη δεν έκαναν δεκτά αρκετά από τα σημεία που έχουν περιληφθεί στο Πρωτόκολλο Υγείας, που ετοίμασε η ΚΟΠ.
 
Επίσης, η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει τα διατάγματα ούτως ώστε να καλυφθούν πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο, όπως το τι γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε μια ομάδα.

Δήλωση αναπληρωτή κυβ. εκπροσώπου

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, εκπροσώπων της επιστημονικής, επιδημιολογικής ομάδας για τον κορωνοϊό, και εκπροσώπων της ΚΟΠ, των Συνδέσμων Προπονητών, Ποδοσφαιριστών, Διαιτητών, του ΚΟΑ και άλλων αρμοδίων φορέων, με θέμα το υγειονομικό πρωτόκολλο για επιστροφή στις προπονήσεις και τους αγώνες. Σχετικό πρωτόκολλο ετοίμασε το Υπουργείο Υγείας και υποβλήθηκε σχετική πρόταση της ΚΟΠ.

Κατά τη σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα ανέλυσαν τις θέσεις τους επί του πρωτοκόλλου και έδωσαν σχετικές απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Σημειώνω ότι στη σύσκεψη έγινε σαφές ότι η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την επιδημιολογική ομάδα, έθεσε τα χρονοδιαγράμματα που απορρέουν από τη στρατηγική για τη σταδιακή άρση των περιορισμών και έχει θέσει τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα βάσει των οποίων μπορούν να επαναρχίσουν τα αθλητικά πρωταθλήματα, όπως και αυτό του ποδοσφαίρου.

Έγινε, επίσης, σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί να γίνουν παρεκκλίσεις ούτε στα χρονοδιαγράμματα ούτε στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί ούτε στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εναπόκειται, πλέον, στην ΚΟΠ και το Διοικητικό της Συμβούλιο, να αποφασίσουν κατά πόσο θα επαναρχίσει και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας υπόψη τα χρονοδιαγράμματα  και τα πρωτόκολλα που η Κυβέρνηση έχει καθορίσει».     

Αποφασίζει το Δ.Σ. της ΚΟΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον του Πρωταθλήματος Cyta και του Κυπέλλου Α’  και Β’ Κατηγορίας.
 
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΠ, η οποία εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για το μέλλον των φετινών διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, η ΚΟΠ ζήτησε τη συνάντηση για συζήτηση του ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου το οποίο υποβλήθηκε εκ των προτέρων προς την Κυβέρνηση και αφορούσε τόσο τη διεξαγωγή προπονήσεων όσο και την επανεκκίνηση των Πρωταθλημάτων, μετά τη διακοπή που επήλθε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  η επιδημιολογική ομάδα που συστάθηκε για θέματα κορωνοϊού διαφώνησε με σειρά διατάξεων που περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο, υποδεικνύοντας ότι αυτές δεν συνάδουν με τα διατάγματα που ισχύουν σήμερα. Επιπλέον έγινε ξεκάθαρο ότι αυτά τα διατάγματα δεν είναι δυνατό να τροποποιηθούν, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από πλευράς ΚΟΠ,  σημειώθηκε μεταξύ άλλων πως το Πρωτόκολλο που υποβλήθηκε είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων κατά το τελευταίο δεκαήμερο λαμβάνοντας υπόψη Πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί και εφαρμοστεί σε άλλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Η Κυβέρνηση δια του Προέδρου της Δημοκρατίας αναγνώρισε εκ νέου το αυτοδιοίκητο της ΚΟΠ και τη δυνατότητα της Ομοσπονδίας να αποφασίζει η ίδια για τα Πρωταθλήματα της.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον του Πρωταθλήματος Cyta και του Κυπέλλου Coca – Cola Α’ Β’ Κατηγορίας.

Σε ότι αφορά το δεύτερο από τα δυο θέματα που επιθυμούσε η ΚΟΠ να συζητηθεί στην σημερινή συνάντηση, αυτό της οικονομικής επιβίωσης των σωματείων, λόγω απουσίας του Υπουργού Οικονομικών συμφωνήθηκε όπως συζητηθεί σε κατοπινό στάδιο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close