ΕιδήσειςΕλλάδα

Δώδεκα πρόσφυγες νεκροί μετά από βύθιση σκάφους ανοικτά των Παξών

Δώδεκα νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της βύθισης σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά των Παξών. 

Το σκάφος μετέφερε περίπου 50 πρόσφυγες και βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.ν Πλωτά του Λιμενικού, που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα 21 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, ενώ υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Λιμενικό Σώμα μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα .

Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma. 

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του ΕΚΑΒμ μέχρι τις 14:45 ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο ‘Ακτιο 2 άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και 1 γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close