ΕιδήσειςΚύπρος

Είκοσι ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη

Είκοσι ένα νέα κρούσματα της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα από σύνολο 3.133 εργαστηριακών διαγνώσεων. Το σύνολο των περιστατικών ανήλθε σε 1.918.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι έξι νέα περιστατικά εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτηση.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τρία άτομα είναι επαφές του προπονητή της Δόξας Κατωκοπιάς, που ανακοινώθηκε στις 6/10, με το ένα άτομο να είναι επίσης προπονητής στη Δόξα και τα άλλα δύο άτομα να είναι από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Επιπλέον, δύο άτομα είναι επαφές του ατόμου που εργάζεται σε Ίδρυμα στην Επαρχία Λευκωσίας και ανακοινώθηκε στις 3/10, με το ένα εκ των δύο να είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, ένα άτομο είναι επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 5/10 από πτήσεις.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 188 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.
  • Από 161 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
  • Από 700 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.
  • Από 1,431 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 175 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, διεκπεραιώθηκαν 132 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, διεκπεραιώθηκαν 90 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 32 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 224 εργαστηριακές εξετάσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,918.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close