ΕιδήσειςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είμαστε στο 80% των αφίξεων του 2019, δήλωσε ο Σάββας Περδίος

Είμαστε στο 80% των αφίξεων του 2019, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι το πρώτο τετράμηνο του χρόνου, είμαστε στο 80% των αφίξεων του 2019, γεγονός που δίνει όπως είπε θάρρος ότι δεν θα είναι μια τραγική, αλλά μια καλή χρονιά.

Διευκρίνισε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2022 μέχρι το τέλος Απριλίου, είχαμε περίπου μισό εκατομμύριο περισσότερες αφίξεις από πέρσι, λέγοντας ότι κατά την περσινή χρονιά την ίδια περίοδο οι αφίξεις ήταν μόλις 50.000. Ο κ. Περδίος εκτίμησε ότι θα είναι καλύτερη η φετινή τουριστική χρονιά σε σχέση με πέρσι που έκλεισε στα 2 εκατομμύρια αφίξεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια λόγω των αφίξεων που χάθηκαν από Ουκρανία και Ρωσία.

Επίσης ανέφερε ότι τα ανοίγματα σε νέες αγορές ή η υποστήριξη αγορών που είχαν αφήσει τις τελευταίες δεκαετίες όπως Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία και σκανδιναβικές χώρες επανέρχονται και δημιουργούν σημαντική μάγια για να σταθούν στα πόδια τους, εν μέσω δύσκολων καταστάσεων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας.

Related Articles

Back to top button
Close