ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Εγκαίνια βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Αγίου Γεωργίου στην παρουσία Υπουργού Παιδείας (pics)

Με τον καλύτερο τρόπο το Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας Γ΄, Αγίου Γεωργίου γιόρτασε την επέτειο των τριών Ιεραρχών που τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου. Σε ειδική εκδήλωση στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας κα Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας.

Η αίθουσα Φιλαναγνωσίας δημιουργήθηκε μετά τη βράβευση του σχολείου στο διαγωνισμό «Σχολικές κοινότητες Αναγνωστών» που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την εταιρεία «Χαραλαμπίδης Κρίστης» στο πλαίσιο του προγράμματος «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Συμμετοχή.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου έχει ενταχθεί στην συνεργατική ηλεκτρονική πλατφόρμα dionisos.cut.ac.cy

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα, η Δήμαρχος της κατεχόμενης Ακανθούς Ελένη Χατζήμιχαηλ, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λακατάμας Πέτρος Κουλέρμος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας  και άλλοι.

Σε χαιρετισμό της η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Έρασμη Βανέζη Ιωάννου τόνισε ότι τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών που άρχισαν την  περίοδο 2017-18 όταν το σχολείο δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό. Σκοπός, πρόσθεσε της αίθουσας φιλαναγνωσίας είναι η ανάπτυξη της σε μια περίοδο όπου όλοι ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά.

Εκ μέρους της εταιρείας «Χαραλαμπίδης Κρίστης» χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Μάριος Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος συγχάρηκε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο και εξήρε τη σημασία του βιβλίου στον κόσμο των παιδιών.

Τέλος τα παιδιά του Δημοτικού Σχολίου Άγιος Γεώργιος παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close