ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Εγκαίνια της πλατείας παρά την οδό Φιλελλήνων από το Δήμαρχο Λεμεσού

Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες, ο Δήμος Λεμεσού παρέδωσε και επίσημα σήμερα την πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων, η οποία αποτελεί μέρος τεσσάρων πλατειών, που αναβαθμίστηκαν από συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα.
 
Τα εγκαίνια, που είχαν αναβληθεί εδώ και καιρό λόγω των περιοριστικών μέτρων, τέλεσε το πρωί ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι το έργο αποτελεί ένα από τα 11 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
 
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης» στον άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη», πρόσθεσε, εντάσσονται οι αναπλάσεις τεσσάρων πλατειών, συνολικού κόστους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων, την πλατεία Τίτη Κουδουνάρη, την πλατεία Μιχάλη Κακογιάννη (Συντάγματος) και την πλατεία Αναγέννησης, οι εργασίες αναβάθμισης των οποίων έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους κατοίκους της Λεμεσού.
 
Οι στόχοι της ανάπλασης των τεσσάρων πλατειών, σημείωσε ο κ.Νικολαϊδης, αφορούν στην αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης περιθωριοποίησης της περιοχής παρέμβασης και βελτίωση της εικόνας της, στη δημιουργία κυττάρων κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και στην παροχή δυνατότητας εκγύμνασης σε ένα εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον, ακόμα και σε άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε ότι η γειτνίαση της πλατείας με το Κέντρο Ενηλίκων, το οποίο βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης, προσδίδει και στα δυο έργα προστιθέμενη αξία.
 
Η ανάπλαση της πλατείας παρά την οδό Φιλελλήνων, κόστους 520 χιλιάδων ευρών, περιλαμβάνει εξωτερική όψεων κτιριακών εγκαταστάσεων, υπαίθρια εστίαση, χώρο μικρών εκδηλώσεων, υπαίθρους καθιστικούς χώρους, νέους χώρους για ΑμεΑ και για παιδιά, ανακατασκευή παιχνιδότοπου, χώρο εκγύμνασης με όργανα γυμναστικής τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, σύστημα συλλογής ομβρίων υδάτων, φωτισμό και παρόδιους χώρους στάθμευσης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close