ΑπόψειςΆρθρα

Εδραίωση της κατοχής

Ανδρέας Μ. Βασιλείου*

Θεωρώ ως συμμάχους των Τούρκων που στηρίζουν την κατοχή όσους με δηλώσεις τους ή άλλως πως επικρίνουν τη δική μας πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού και απενοχοποιούν την Τουρκία.

Ενώ οι Τούρκοι καθημερινά διακηρύττουν  ότι δεν συζητούν τίποτε άλλο παρά μόνον τη δημιουργία «δύο κρατών» (ισότιμα, κυρίαρχα κ.τ.λ.) που θα υπάρχουν πλάι-πλάι και ταυτόχρονα δημιουργούν και νέα τετελεσμένα (εποικισμός της Αμμοχώστου, αεροπορική πολεμική βάση στο Λευκόνοικο, ναυτική βάση στην Καρπασία) και εντείνουν τις έκνομες ενέργειές τους κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα να υπάρχουν ακόμη τουρκόφρονες  και τουρκοπροσκυνημένοι που εισηγούνται ακόμη τη διέλευση του φυσικού αερίου (αν αυτό τελικά δεν αποδειχθεί όπως έγραψα και άλλοτε «αέρας κουπανιστός») μέσω Τουρκίας ούτως ώστε αυτή οποτεδήποτε αποφασίσει να  μας καταδικάζει σε ασφυξία κλείνοντας τη στρόφιγγα. Αυτοί θα ήσαν πρόθυμοι ακόμη και να υπηρετήσουν ως ευνούχοι εάν ο Ερτογάν διέθετε και χαρέμι.

Εάν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να επικρίνουμε με σφοδρότητα τους Πολιτικούς και κομματικούς ηγέτες και  ηγετίσκους είναι ότι προέβηκαν σε απαράδεκτες και εθνικά επιζήμιες και επικίνδυνες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις που απενοχοποιούν την Τουρκία και εδραίωναν την κατοχή και τη διχοτόμηση αρχής δεδομένης με τις ούτω καλούμενες «συμφωνίες υψηλού επιπέδου» ή «συμφωνίες κορυφής» όπως συνήθως αποκαλούνται  και την υποβολή «χάρτου για το εδαφικό» προσφέροντας στην Τουρκία «γην και ύδωρ».

Στα ελεύθερα εδάφη της Κύπρου έχει ουσιαστικά δημιουργηθεί  μία άτυπη «Πέμπτη φάλαγγα» που συστηματικά υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις και αξιώσεις που οδηγούν στην τουρκοποίηση της Κύπρου χωρίς να χρειαστεί οι Τούρκοι να ρίξουν ούτε  μία σφαίρα.

Η Τουρκία ουδέποτε απέκρυψε τις προθέσεις της για επανάκτηση και πλήρη έλεγχο της Κύπρου και τη μετατροπή μας σε μία θλιβερή μειονότητα όπως συνέβηκε με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Όσοι πάσχουν από επίκτητο ανθελληνικό σύνδρομο ενοχοποιούν τη δική μας πλευρά και απενοχοποιούν την Τουρκία είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί της.

Υ.Γ. «Πέμπτη φάλαγγα» κάθε άτομο  ή ομάδα ανθρώπων με διαβρωτική δράση που έχουν ως στόχο την υπονόμευση την ομοψυχία και το ηθικό του πληθυσμού.

*Πρώην συνδικαλιστής

Related Articles

Back to top button
Close