ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέλη ΔΗ.ΣΥ για συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Εκλογών

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφέρει ότι ενόψει των επικείμενων εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος, οι υποψηφιότητες από ενδιαφερόμενα μέλη του Κόμματος για τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων, θα υποβληθούν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 στα Επαρχιακά Γραφεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα παράβολα καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Κόμματος στη διεύθυνση https://ekloges.disy.cy . Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής, έχουν τα μέλη που έχουν εγγραφεί στο Κεντρικό Μητρώο Μελών μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 και εφόσον είναι τακτοποιημένες οι οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα.

Σημειώνεται παράλληλα ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος, ασκώντας το δικαίωμα του να περιλάβει στα ψηφοδέλτια του Κόμματος κατ’ επιλογήν υποψήφιους μέχρι 25% του αριθμού των εδρών, έχει αποφασίσει τη δέσμευση των αντιστοίχων εδρών για Δημοτικούς Συμβούλους σε κάθε Δήμο. Σχετική ενημέρωση έχει γίνει στους Επαρχιακούς Γραμματείς και τα Επαρχιακά Γραφεία του Κόμματος και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με το τέλος της διαδικασίας υποβολής ενδιαφέροντος από τα μέλη.

Αν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 30 Ιουλίου, οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι από τον αριθμό των διαθέσιμων εδρών, το Πολιτικό Γραφείο δύναται να παρατείνει την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είτε να συμπληρώσει τις θέσεις για τις οποίες δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον με υποψήφιους της δικής του επιλογής.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δημοκρατικός Συναγερμός απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους και νέες που έχουν δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, όπως προβούν στην υποβολή της απαιτούμενης αίτησης για να μπορούν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να συμβάλουν έτσι στην επιλογή αξιόλογων αιρετών αξιωματούχων που θα κληθούν να διοικήσουν τις τοπικές κοινωνίες για την επόμενη πενταετία.

Δικαίωμα εγγραφής μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2021, έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Related Articles

Back to top button
Close