ΕιδήσειςΚύπρος

Εκτόξευση κοινωνικών παροχών πέραν του €0,5 δισ λόγω της κρίσης του κορωνοϊού

Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι κοινωνικές παροχές τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, οι κοινωνικές παροχές την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου ανήλθαν σε €513,6 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 108% σε σύγκριση με €246,9 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι μεγαλύτερες δαπάνες σε κοινωνικές παροχές κατεγράφησαν τον Απρίλιο με €169,7 εκατ. σε σύγκριση με €70 εκατ. τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η συνολική αύξηση των παροχών συνδέεται κυρίως με τις αυξημένες ανάγκες λόγω της κρίσης της νόσου Covid-19, καθώς και με τις παροχές σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
Πρώτο το Υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία υλοποίησης του κρατικού προϋπολογισμού, τη μεγαλύτερη δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού τον Απρίλιο κατέγραψε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με €153 εκατ. ξεπερνώντας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το οποίο παραδοσιακά παρουσιάζει τις μεγαλύτερες δαπάνες λόγω της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών. Για την περίοδο Ιανουαρίου Απριλίου οι δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας ανήλθαν σε €407,3 εκατ. σε σύγκριση με €330 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.   Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας ότι καταβλήθηκαν €219 εκατ. στις δύο πρώτες φάσεις των σχεδίων στήριξης των εργαζομένων από την κρίση του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close