ΕιδήσειςΕλλάδα

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Ορούτς Ρέις»

Εξήλθε του ελληνικού FIR, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», όπως τονίζεται σε άτυπη ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

Όπως διευκρινίζεται, η κίνησή του παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η μετακίνηση του τουρκικού ερευνητικού εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πιθανότατα οφειλόταν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. «Δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι το «Ορούτς Ρέις» από νωρίς το πρωί της Παρασκευής είχε φύγει από την περιοχή στην οποία βρισκόταν, στα τεμάχια 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ και έχει κινηθεί δυτικότερα, προκαλώντας την κινητοποίηση της ελληνικής πλευράς.

Το σκάφος παρέμεινε για πολλές ώρες σχεδόν ακινητοποιημένο, περίπου 200 χλμ νοτίως του Καστελόριζου και συνοδευόταν από δύο εμπορικά πλοία αλλά και δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού που παρακολουθούσαν από απόσταση. Από αργά χθες το απόγευμα είχε αρχίσει να κινείται προς ανατολική κατεύθυνση, ενώ βρισκόταν σταθερά υπό παρακολούθηση από την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close