ΕιδήσειςΚύπρος

Ελεγκτική Υπηρεσία: Δεν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τα ταξίδια του ΠτΔ, αλλά δεν τηρήθηκαν διαδικασίες

Δεν προκύπτει θέμα διασπάθισης δημοσίου χρήματος ούτε και οποιοδήποτε φορολογικό θέμα αναφορικά με τις αεροπορικές μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που ετοίμασε η Ελεγκτική Υπηρεσία και την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπιστώνει, ωστόσο, ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων για ναύλωση αεροσκαφών, κρίνοντας ως «πολύ ικανοποιητικό» το δρομολογούμενο προς υιοθέτηση πλαίσιο ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων ναύλωσης αεροσκαφών.

Μετά το συμβάν στο αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 από τη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει προβεί σε εξέταση των αεροπορικών μετακινήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή ενημερώνει ότι οι Ειδικές Εκθέσεις με θέμα «Αεροπορικές Μετακινήσεις Προέδρου της Δημοκρατίας» και «Διαδικασία κατ’ Εξαίρεση Πολιτογράφησης Αλλοδαπών Επενδυτών» που ετοιμάστηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση: http://www.audit.gov.cy/audit/audit.nsf/annualscg_gr/annualscg_gr?OpenForm

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close