ΕιδήσειςΕλλάδα

Ελλάδα – Ιταλία ανταλλάζουν τα όργανα επικύρωσης της Συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών

Ελλάδα και Ιταλία θα ανταλλάξουν αύριο τα όργανα επικύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Ρώμη και στο Βατικανό μεταξύ 8-9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Luigi Di Maio.

Μετά από το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν τα όργανα επικύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συναντηθεί με τον Piero Fassino,  Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά τη συνάντηση αυτή, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί επίσης την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή του, Amir Mahmoud Abdulla.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γραμματέα του Κράτους (Πρωθυπουργό) Καρδινάλιο, Pietro Parolin. Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει Έκθεση Ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από τη μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close