Υγεία

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 2 ετών από 12/4, λέει ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας

Από τις 12 Απριλίου έχει αρχίσει σταδιακά ξανά ο εμβολιασμός για μικρά παιδιά και βρέφη κάτω των δύο ετών με τήρηση όλων των απαραίτητων προφυλάξεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου Νίκος Σκορδής.

Ο κ. Σκορδής απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά πόσο γίνονται εμβολιασμοί στην Κύπρο αυτή την στιγμή, με αφορμή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ζήτημα.

Ως Παιδιατρική Εταιρεία είχαμε εκδώσει μια ανακοίνωση για τους εμβολιασμούς μόλις ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα, είπε. Είχαμε πει τότε ότι για ένα διάστημα είναι καλό να μην γίνονται εμβολιασμοί με σκοπό την αποφυγή της διακίνησης του κόσμου, ανέφερε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, «όταν είδαμε ότι συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ότι δεν μπορούν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες παιδιών να μείνουν χωρίς εμβόλια, εκδώσαμε άλλη ανακοίνωση με την οποία λέμε ότι σταδιακά θα πρέπει να ξεκινήσουν όλοι οι εμβολιασμοί με όλα τα μέτρα προστασίας».

Στην ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας, ημερομηνίας 12 Απριλίου, 2020 η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα της, οι παιδίατροι «προτρέπονται όπως επαναρχίσουν άμεσα τους εμβολιασμούς βρεφών και νηπίων μέχρι της ηλικίας των δύο ετών, θέτοντας ως προτεραιότητα παιδιά στα οποία αναβλήθηκαν βασικοί εμβολιασμοί, καθώς και παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας με σημαντική καθυστέρηση στη χορήγηση οποιουδήποτε εμβολίου το οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό σχήμα».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close