ΕιδήσειςΚύπρος

Ενάγοντες της «Άστρασολ»: Τους ζητούν να πληρώσουν δικηγορικά έξοδα προτού αποζημιωθούν!

Την καταβολή των δικηγορικών εξόδων που επιδικάστηκαν εναντίον των εναγόντων στην υπόθεση του εργοστασίου Άστρασολ και ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ, ζητούν οι δικηγόροι του Δήμου Λατσιών και του Επίσημου Παραλήπτη, ως εκκαθαριστή της περιουσίας της εταιρείας «Liasιs Shoelasts Company Ltd», εκ των εναγομένων στην υπόθεση.
 
Τα εν λόγω δικηγορικά έξοδα αφορούν στην εκδίκαση των 22 συνολικά αγωγών για το θέμα της ευθύνης που καταχώρησαν κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή Λατσιών  για οχληρία λόγω οσμών και θορύβου από το εργοστάσιο της Άστρασολ αλλά και για την πρόκληση της ασθένειας του καρκίνου, ως αποτέλεσμα της εκπομπής της καρκινογόνου ουσίας διχλωρομεθάνιο από το εν λόγω εργοστάσιο. Οι ενάγοντες είναι πρόσωπα τα οποία η οικία τους γειτνίαζε με το εργοστάσιο της Άστρασολ με αποτέλεσμα είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα να αρρωστήσουν από καρκίνο ή και να αποβιώσουν.

Να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί υπέρ των εναγόντων και τα δικηγορικά έξοδα των δικηγόρων τους δεν έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση των εφέσεων που καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο εναντίον της καταδικαστικής απόφασης. Ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε, επίσης, αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για αναστολή της εκτέλεσης των αποφάσεων για αποζημιώσεις μέχρι την εκδίκαση των εφέσεων στο Ανώτατο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close