ΕιδήσειςΚύπρος

Ενδιαφέρον για τουρισμό στην Κύπρο από Ισραήλ, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία είπε στη Βουλή ο Περδίος

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανακοίνωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους τουρίστες για διακοπές στην Κύπρο και ειδικότερα από το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας, ή και αύριο θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα  και  οι  προοπτικές  του  κυπριακού τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως  ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για την πορεία επανεκκίνησης του τουριστικού τομέα και ότι την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία και στις 9 Ιουνίου τα αεροδρόμια.
 
Πρόσθεσε πως ενημερώνοντας την Επιτροπή ανέλυσε τους τέσσερις πυλώνες μέσα από τους οποίους το Υφυπουργείο θα κινηθεί ώστε να προωθηθεί η προβολή της Κύπρου ως προορισμού και να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία.

Ο πρώτος πυλώνας δράσης είναι η αποστολή επιστολής στους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου, την οποία θα υπογράφουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Μεταφορών και ο ίδιος ο Υφυπουργός Τουρισμού, με την οποία θα αναλύεται η κατάσταση στην Κύπρο και οι προοπτικές για τον τουρισμό, είπε προσθέτοντας ότι ο δεύτερος πυλώνας θα κινηθεί στη σφαίρα των τηλεδιασκέψεων που θα διενεργήσει με επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο εξωτερικό, στους οποίους θα εξηγεί την κατάσταση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργός Τουρισμού ο τρίτος πυλώνας θα κινηθεί στην προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό με διαφημιστικά βίντεο, με δημοσιεύσεις σε έντυπα και άλλους τρόπους.

Συμπλήρωσε ότι ο τέταρτος πυλώνα θα αναπτυχθεί με προβολή του κυπριακού τουριστικού προϊόντος μέσα από συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, όπως σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στις οποίες θα παρατίθεται η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close