ΕιδήσειςΚόσμος

Εντυπωσιακό βίντεο της άσκησης «Ατσάλινο Βέλος» στην Κύπρο

Το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου και Ελλάδας «Ατσάλινο Βέλος» που πραγματοποιήθηκε από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου.

Η άσκηση περιλάμβανε διάφορες επιμέρους ασκήσεις και ενέργειες, από το σύνολο του Στρατεύματος, στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτέλεσε την πρώτη συμμετοχή της ΠΑ σε άσκηση στη μεγαλόνησο από το 2001, όταν είχε συμμετάσχει για τελευταία φορά στην άσκηση «Νικηφόρος-Τοξότης».

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, από το δυτικότερο έως το ανατολικότερο άκρο της Μεγαλονήσου εκτελέστηκαν ασκήσεις διπλής ενεργείας, επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις και εφαρμογή διαφόρων τακτικών, με εμπλοκή όλων των μονάδων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Από ελληνικής πλευράς η ΠΑ συμμετείχε με 3 μαχητικά  F-16 block 52+ της 340Μ  τα οποία  εκτέλεσαν  αποστολές  βομβαρδισμού επίγειων στόχων, εκτελώντας εικονικές προσβολές Low Apex εντός του Πεδίου Βολής και ένα μεταφορικό αεροσκάφος  C-130H  που εκτέλεσε ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Το ΠΝ συμμετείχε με την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» η οποία πραγματοποίησε ασκήσεις με περιπολικά σκάφη της ναυτικής Διοίκησης Κύπρου.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close