ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Εν αναμονή της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συγχωνεύσεις

Στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα στις 15 Δεκεμβρίου, θα εξεταστεί η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση της Λακατάμιας με το Τσέρι και το Συνοικισμό Ανθούπολης. Ήδη από χθες, η Δημοτική ομάδα του ΔΗ.ΣΥ τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης, ενώ αναμένεται και η θέση των άλλων ομάδων στο Συμβούλιο.

Πάντως, το γεγονός ότι η Λακατάμια στη συγχώνευση με τα Τσέρι και το Συνοικισμό Ανθούπολης θα είναι ο μεγάλος Δήμος, σημαίνει ότι θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην οργάνωση και στη δομή της νέας οντότητας που θα δημιουργηθεί. Επίσης, η Κακατάμια διαθέτει  τη δική του Υπηρεσία Υδατοπρομήθειας, ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο καθώς κα σημαντικές υποδομές. Είναι ένας Δήμος με περίπου 45.000 κατοίκους και  αναπτύσσεται ραγδαία.

Το Τσέρι είναι ένα μικρός Δήμος των 20.000 περίπου κατοίκων και σίγουρα δεν έχει το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου Λακατάμιας. Βάση του νομοσχεδίου θα ενοποιηθούν  οι υπηρεσίες και δεν θα απολυθεί κόσμος που εργάζεται στα Δημαρχεία.

Στόχος του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί είναι να διεκδικήσει διαρθρωτικά κονδύλια για αναπτυξιακά έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει ότι επιθυμεί η Δήμαρχος Λακατάμιας.

Στο μεταξύ, μέχρις ότου αποφασίσει οριστικά η Βουλή, τίθεται στο τραπέζι θέμα να ενοποιηθούν με τα Λακατάμια ορισμένες περιοχές του Στροβόλου ή ακόμη να διαφοροποιηθούν τα διοικητικά όρια ώστε να υπάρχει πιο ορθολογικός διαχωρισμός των περιοχών με ευθεία ή δυνατό σύνορα με το Στρόβολο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close