ΕιδήσειςΚύπρος

Εξέταση ακόμα 20 χιλιάδων εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην 1η φάση άρσης μέτρων

Στον έλεγχο 20.000 εργαζόμενων σε επιχειρήσεις, που επαναλειτουργούν στην 1η φάση άρσης μέτρων προχωρεί η κυβέρνηση, μετά από απόφαση που λήφθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας την πρόταση, που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Σύμφωνα  με επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής που εξ αρχής εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση των ελέγχων στον πληθυσμό της Κύπρου και σε συνέχεια του Προγράμματος ελέγχου 20,000 εργαζόμενων στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Εθνική Φρουρά, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, του Προγράμματος ελέγχου 2,000 εργαζόμενων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων και οίκους ευγηρίας καθώς και του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 800 ατόμων.

Στο νέο Πρόγραμμα θα εξεταστούν 20,000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα επαναδραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων της α’ φάσης και θα έχουν άμεση επαφή με το κοινό. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις και τον τρόπο διενέργειας της εξέτασης θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύστασης από το Υπουργείο Υγείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου που εξυπηρετούν κοινό, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρησης μασκών στις επιχειρήσεις αυτές για κάλυψη μέρους των αναγκών τους. Δωρεάν παραχώρηση μασκών θα δοθεί και στα τμήματα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου εξυπηρετείται κοινό.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close