ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Επίλυση του θέματος της διάνοιξης οδοφραγμάτων μέχρι 29 Απριλίου ζητούν οι Κοινοτάρχες της Τηλλυρίας

Την απόφαση τους να δώσουν χρόνο στην Κυβέρνηση μέχρι και τις 29 Απριλίου για να διαπραγματευτεί με νόμιμο τρόπο την μόνιμη επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται λόγω κλειστών οδοφραγμάτων ανακοίνωσαν οι Κοινοτάρχες της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας Κάτω Πύργου, Πάνω Πύργου, Πηγαινειών και Μοσφιλίου.
 
«Σε διαφορετική περίπτωση θα οργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο των Οδοφραγμάτων που εξυπηρετούν μόνο τους Τουρκοκύπριους, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.
                   
Οι Κοινοτάρχες της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας σε συνεδρίαση τους εκτίμησαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί «λόγω του κλεισίματος των οδοφραγμάτων και την αδικία που γίνεται εις βάρος μας με την μονομερή διάνοιξή τους για τους Τουρκοκύπριους» ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα καθημερινά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όσον αφορά την μετάβαση τους προς την Λευκωσία μέσω του δασικού δρόμου.
 
«Η αρχική ιδέα – εισήγηση», αναφέρουν, αφουγκραζόμενοι και την απαίτηση των κατοίκων, ήταν να ληφθούν δυναμικά μέτρα και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με παρεμπόδιση της διέλευσης Τουρκοκυπρίων  στα Οδοφράγματα Αστρομερίτη και Αγίου Δομετίου, αναφέρεται
 
«Μετά από ώριμη σκέψη και διεξοδική συζήτηση αποφασίσαμε ότι θα δώσουμε χρόνο στην Κυβέρνηση μέχρι και τις 29 Απριλίου για να διαπραγματευτεί με νόμιμο τρόπο την μόνιμη επίλυση του προβλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα οργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο των Οδοφραγμάτων που εξυπηρετούν μόνο τους Τουρκοκύπριους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Articles

Back to top button
Close