ΕιδήσειςΚύπρος

Επεισόδια έξω από το συγκρότημα “ΔΙΑΣ” σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων για κορονοϊό

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης  μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομικών στη Λευκωσία και συγκεκριμένα έξω από το κτήριο του συγκροτήματος “ΔΙΑΣ” με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και ζημιές σε οχήματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα αυστηρότερα μέτρα της κυπριακής κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η πορεία διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, από το Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, όπου συνεδρίαζε η Ολομέλεια της Βουλής. Ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την είσοδο του κτιρίου.

Τα μέλη της Αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι ωστόσο κατευθύνθηκαν έξω από τηλεοπτικό σταθμό, “Σίγμα” όπου επιτέθηκαν κα σε διερχόμενους οδηγούς, ενώ ήρθαν σε σύγκρουση με τους Αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το sigmalive, αρχικά οι διαδηλωτές απέκοψαν την κυκλοφορία και στη συνέχεια επιτέθηκαν εναντίον διερχόμενων οδηγών, έριξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας η οποία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκαν σύμφωνα με την ίδια πηγή τρία άτομα, ένας πολίτης και δυο μέλη της αστυνομικής δύναμης. Ο αρχηγός αστυνομίας έδωσε οδηγίες για ταυτοποίηση προσώπων τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια ενώ έγιναν και 3 συλλήψεις.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close