ΕιδήσειςΚύπρος

Επεισόδιο πανικού υπέστη η 19χρονη Βρετανίδα

Ενώπιον της μοναδικής κατηγορίας για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, παρουσιάστηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανίδα. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η 19χρονη υπέστη επεισόδιο πανικού στο άκουσμα από τον δικαστή ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί 15-16-17 Οκτωβρίου. Άρχισε να τρέμει και ξέσπασε σε λυγμούς. Η εκ των δικηγόρων της, κυρία Ρίτσα Πεκρή, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο στη Βρετανία και επιπρόσθετα η οικογένειά της έχει οικονομικά προβλήματα. Ζήτησε να της επιτραπεί να επιστρέψει στη χώρα της, με τους ίδιους όρους που παραμένει μέχρι τώρα στην Κύπρο. 

Η κατηγορούσα αρχή έφερε ένσταση και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Λόγω μιας τελικής δικανικής έκθεσης 36 σελίδων, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία ορίζοντας νέες δικάσιμους. Έκανε, όμως, δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, όπως παρουσιάζεται στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού, αντί τρεις φορές την εβδομάδα, μόνο κάθε Δευτέρα. 

Κατά τη σημερινή διαδικασία, διαφάνηκε ότι πρόθεση των δύο Βρετανών δικηγόρων και της Κύπριας δικηγόρου της 19χρονης είναι να αποδείξουν ότι η πελάτισσά τους πιέστηκε από την κυπριακή Αστυνομία για να καταθέσει ότι ψευδώς κατήγγειλε τον βιασμό της.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο δικαστής επεσήμανε ότι αυτό που εξετάζεται ενώπιόν του η πρόκληση ή όχι δημόσιας βλάβης από την κατηγορούμενη. Σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, που ασχολήθηκαν με τη λήψη καταθέσεων από την κατηγορούμενη και τους Ισραηλινούς. Όπως αναφέρθηκε, η Αστυνομία είχε κατάσχει τα κινητά τηλέφωνα 11 υπόπτων Ισραηλινών, ενώ από τα πέντε ανακτήθηκε υλικό σε σχέση με την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: Ο Φιλελεύθερος 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close