ΕιδήσειςΚύπρος

Επικαιροποιημένες οδηγίες προς ταξιδιώτες για τον κορωνοϊό

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι αναθεωρεί τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσής τους ως εξής:

Κατηγορία 1:

– Επαρχία Hubei της Κίνας

– Βόρεια Ιταλία (περιοχές βορειότερα της Πίζας, του Ρίμινι και της Φλωρεντίας)

– Ιράν

– Δημοκρατία της Κορέας

Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να τίθενται σε περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση.

Κατηγορία 2:

– Υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei)

– Κεντρική και νότια Ιταλία

– Ιαπωνία

– Χονγκ Κονγκ

– Γερμανία

– Γαλλία

– Ισπανία

– Ελλάδα (Νομός Αχαΐας, Ηλείας και Ζάκυνθος)

Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό στην οικία τους για 14 μέρες (περιορισμός στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων).

Κατηγορία 3:

– Ελβετία

– Ηνωμένο Βασίλειο

– Ολλανδία

– Σουηδία

– Βέλγιο

– Σιγκαπούρη

– Ελλάδα (εξαιρουμένων των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζάκυνθου)

Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να αυτοπαρακολουθούνται χωρίς περιορισμούς στη μετακίνηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν με το Κέντρο Κλήσεων 1420 αναφέροντας το πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό τους.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι όλοι οι επιβάτες από τις τρεις κατηγορίες χωρών θα οδηγούνται μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) προς το ιατρείο του αεροδρομίου.

Με την ευκαιρία αυτή, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες όπως τηρούν τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας. Όσοι παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού καλούνται όπως επικοινωνούν ΑΜΕΣΩΣ με το Κέντρο Κλήσεων 1420. Συνεχής ενημέρωση και επίσημη πληροφόρηση με οδηγίες για το νέο κορωνοϊό αναρτώνται από το Υπουργείο Υγείας την ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεύθυνση www.pio.gov.cy/coronavirus

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close