ΕιδήσειςΚύπρος

Επιστημονική έρευνα και διάλογο για τα τετράμηνα, εξήγγειλε ο Υπ. Παιδείας

Επιστημονική έρευνα και διάλογο για αξιολόγηση του θεσμού των τετραμήνων στα σχολεία, εξήγγειλε ο νέος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι το μείζων μέσα σε όλη τη μεταρρύθμιση. Ο κ. Προδρόμου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών και διαβουλεύσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα. Πρόσθεσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με τα άλλα πολιτικά κόμματα, διότι το μεγάλο στοίχημα της εκπαίδευσης, ο σχεδιασμός δηλαδή του μέλλοντος αυτού του τόπου μέσα από τα παιδιά και μέσα από το δημόσιο σχολείο απαιτεί τον διάλογο και τη διαβούλευση. Λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη ότι στα πολιτικά κόμματα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και με πλήρη σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, μπορούμε να επιδιώκουμε συνεννόηση και συγκλίσεις για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Επισήμανε ότι η βασική γραμμή της Κυβέρνησης είναι να κρατά ενήμερες τις πολιτικές δυνάμεις και μέσα από ένα διάλογο που θα είναι το πρόταγμα στην προσέγγιση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ελπίζουμε, όπου είναι δυνατόν, να βρίσκουμε και την κοινή συνισταμένη.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «έχουμε σε εξέλιξη μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τη βελτίωση, τη στήριξη και την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ταυτόχρονα έχουμε μια σφαιρική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης, από την προδημοτική μέχρι την   πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Όπως βέβαια έχουμε και τα άλλα ζητήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας, της Εθνικής Στρατηγικής για τον Αθλητισμό και τη Νεολαία. Είναι αυτά τα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε με τις πολιτικές δυνάμεις, έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό των πολιτών και το συμφέρον της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close