ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Επιστολή εννιά Δημάρχων,ανάμεσα τους και της Λακατάμιας, στον Πρόεδρο Ένωσης Δήμων

Επιστολή, δια της οποίας εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέστειλαν στον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανδρέα Βύρα, εννιά Δήμαρχοι ζητώντας την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της μεταρρύθμισης.

Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι Τσερίου, Πέγειας, Σωτήρας, Ιδαλίου, Αγίας Νάπας, Λακατάμιας, Γερίου, Γεροσκήπου και Πόλης Χρυσοχούς

«Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προωθείται μετά και τις τροποποιήσεις και αλλαγές που γίνονται από την κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι άλλο νομοσχέδιο ενέκρινε η Ένωση Δήμων και το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλο θα ψηφιστεί», αναφέρεται στην επιστολή η οποία δίνεται στη δημοσιότητα.

Πραγματικά,  προστίθεται, «διερωτόμαστε για ποιες τοπικές κυβερνήσεις μιλάμε πλέον! Ποιες είναι οι νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους νέους Δήμους από εκείνες που διεκδικούσαμε». Αντίθετα, εκτιμάται ότι, «θα απωλέσουμε την έκδοση αδειών οικοδομής και την υδατοπρομήθεια και, φυσικά, ούτε λόγος να καταστούν οι νέοι δήμοι πολεοδομικές αρχές, που ήταν ένας από τους κύριους στόχους της μεταρρύθμισης».

«Όσον αφορά δε τα έσοδα των νέων δήμων, το μέλλον τους προδιαγράφεται δυσοίωνο», αναφέρεται και προστίθεται ότι «τώρα, προκύπτει αβεβαιότητα για τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας και θέλουμε διευκρινίσεις».

Τίθεται το ερώτημα, «τι θα γίνει όταν αρχίσει να μπαίνει στη ζωή μας και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μηδέν τέλη κυκλοφορίας; Συνάμα, πώς θα αναπληρωθεί η απώλεια των εσόδων από την υδατοπρομήθεια και την έκδοση αδειών οικοδομής (κατά 40%)»;

Δυστυχώς, σημειώνεται, «η μεταρρύθμιση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και κάποιοι εξ ημών φαίνονται να ικανοποιούνται μόνο με τις συνενώσεις».

Εκφράζεται το παράπονο ότι η πληροφόρηση της οποίας τυγχάνουν προέρχεται μόνο από τα ΜΜΕ και ζητείται η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης «προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία της μεταρρύθμισης».

Related Articles

Back to top button
Close