ΕιδήσειςΚύπρος

Επιστροφή χρημάτων για ταξίδια, που ακυρώθηκαν, προτρέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Την διαδικασία παράβασης, “Infringement Procedure” εναντίον της Κύπρου και άλλων εννιά χωρών, για παραβίαση νόμιμου δικαιώματος των καταναλωτών για πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, για το ταξίδι τους που ακυρώθηκε, κίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών.
 
Σε ανακοίνωση του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών προτρέπει τους καταναλωτές που δεν πήραν όλα τα χρήματά τους πίσω, να καταγγείλουν την περίπτωσή τους στην Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα οργανωμένα ταξίδια, που είναι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, του Υπουργείου Ενέργειας, τηλέφωνο 1429 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Ξ Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σημερινή της ανακοίνωση πληροφόρησε ότι κίνησε τη διαδικασία παράβασης, “Infringement Procedure” εναντίον της Κύπρου και άλλων εννιά χωρών οι οποίες παραβίασαν το νόμιμο δικαίωμα των καταναλωτών για πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, για το ταξίδι τους που ακυρώθηκε. Αυτό το δικαίωμα το έχουν και οι ταξιδιώτες που αγόρασαν μόνο αεροπορικό εισιτήριο. Για την περίπτωση της αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, Αρμόδια Αρχή είναι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, τηλέφωνο 22404102,

Αγαπητοί καταναλωτές,

ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σας καλεί να μη αποδεχθείτε την αφαίρεση αυτού του νόμιμου δικαιώματός σας και σας προτρέπει όπως:

1. Όσοι καταναλωτές δεν πήραν όλα τα χρήματά τους πίσω, να καταγγείλουν την περίπτωσή τους στην Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα οργανωμένα ταξίδια, που είναι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, του Υπουργείου Ενέργειας, τηλέφωνο 1429 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ccps@mcit.gov.cy .

2. Όσοι καταναλωτές αποδέχτηκαν πιστωτική σημείωση “voucher” και θα ήθελαν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους, να αποστείλουν επιστολή στο ταξιδιωτικό τους πράκτορα και να ζητούν επιστροφή των χρημάτων τους με το δικαιολογητικό των συνθηκών και της πίεσης που τους ασκήθηκε ώστε να αποδεχθούν τη πιστωτική σημείωση.  Αν σε μια βδομάδα ο τουριστικός τους πράκτορας δεν απαντήσει ή η απάντησή του δεν ικανοποιεί, τότε να γίνει καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, στο θέμα της προστασίας των καταναλωτών για επιστροφή των χρημάτων τους, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των καταναλωτών. Ελπίζουμε ότι με τις νέες εξελίξεις, η Υπηρεσία να συνειδητοποιήσει ότι είναι η Αρμόδια Αρχή για προστασία των καταναλωτών και έχει υποχρέωση να εφαρμόσει αμέσως το νόμο. Περεταίρω καθυστέρηση, δυνατό να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες, πέραν από την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου.

Είναι αδιανόητο δυο μήνες από τις καταγγελίες του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών και τις καταγγελίες μεμονωμένων καταναλωτών εναντίον διοργανωτών ταξιδιών, ακόμα να τις διερευνά. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close