ΕιδήσειςΚύπρος

Επιτήδειοι προσποιούνται τους Αστυνομικούς! Εισήλθαν σε οικία και έκλεψαν

 Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία λόγω επιτήδειων, οι οποίοι προσποιούνται τους Αστυνομικούς με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών και την διάπραξη αδικημάτων.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, δυο άτομα με πολιτική ενδυμασία, προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, ξεγέλασαν ένοικο οικίας στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην οικία και να κλέψουν χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού 28χρονη, χθες βράδυ δυο άγνωστα πρόσωπα κτύπησαν το θυροτηλέφωνο του διαμερίσματος της και της συστήθηκαν ως αστυνομικοί οι οποίοι διενεργούν ελέγχους σε σχέση με τα νόμιμα άτομα που διαμένουν σε οικίες.
 
Η παραπονούμενη άνοιξε την πόρτα και μπροστά της είδε δυο άνδρες με πολιτική περιβολή, με τον έναν να της δείχνει την πολιτική του ταυτότητα, χωρίς ωστόσο να συγκρατήσει τα στοιχεία που αναγράφονταν σε αυτή.

Κατόπιν οι δυο ζήτησαν από την 28χρονη να εισέλθουν για έλεγχο εντός του διαμερίσματος για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν πρόσωπα που δεν διαμένουν νόμιμα εκεί.

Οι δυο αφού μπήκαν στο διαμέρισμα, ο ένας με τη συνοδεία της 28χρονης έλεγξε τα δυο υπνοδωμάτια ενώ ο δέυτερος πήγε προς την κουζίνα. Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα αποχώρησαν από το διαμέρισμα και εγκατέλειψαν την περιοχή με μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού την οποία είχαν σταθμεύσει έξω από την πολυκατοικία.
Η 28χρονη διαπίστωσε λίγο αργότερα πως κλάπηκε από την κουζίνα ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
Στην περιγραφή της στις Αρχές η 28χρονη είπε πως ο ένας εκ των δυο είναι ψηλός 1.82 ελαφρώς αξύριστος και ο δεύτερος 1.75 μελαχρινός. Οι δυο μιλούσαν στην ελληνική γλώσσα με κυπριακή προφορά.  Σημειώνεται ότι τα δυο πρόσωπα αναζητούνται από τις αρχές ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής για τον εντοπισμό των δυο.  

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην επιτρέπει την είσοδο στην οικία του σε άτομα που δεν γνωρίζει, εκτός εάν πιστεί με αποδεικτικά στοιχεία για την ιδιότητα τους. Επίσης αν έρθουν στην αντίληψη του οποιουδήποτε περιστατικά παρόμοιας φύσης, να επικοινωνεί άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη στο 1460.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close