ΕιδήσειςΚύπρος

Επιχείρηση αστυνομίας για καταπολέμηση εμπορίας προσώπων

Επιχείρηση της Αστυνομίας διενεργήθηκε το πρωί στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου με στόχο τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν την παράνομη παραμονή, εκμετάλλευση στο χώρο εργασίας και εμπορίας προσώπων.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «μετά από αξιολόγηση πληροφοριών ότι δυνατόν να διαπράττονταν αδικήματα όσον αφορά την παράνομη παραμονή, εκμετάλλευση στο χώρο εργασίας και εμπορίας προσώπων, διεξήχθη σήμερα μεταξύ των ωρών 5.30 – 7.30 το πρωί, επιχείρηση σε συγκεκριμένο υποστατικό σε Κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας».   Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων. Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν συνολικά 22 αλλοδαποί μεταξύ των οποίων και φοιτητές, προερχόμενοι από διάφορες τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου από τις εξετάσεις της Αστυνομίας δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παρανομία ή παραβίαση εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή νομοθεσίας. Ωστόσο οι στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα θα συνεχιστούν με στόχο την πάταξη του συγκεκριμένου φαινομένου, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close