ΕιδήσειςΚύπρος

Επτά νέες ειδικότητες στο λογισμικό του ΓεΣΥ

Άλλες επτά ιατρικές ειδικότητες (εξειδικεύσεις) προστίθενται από σήμερα στο Γενικό Σύστημα Υγείας στο πλαίσιο της νέας αναβάθμισης του λογισμικού συστήματος του ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα, στον κατάλογο προσφερόμενων υπηρεσιών του  ΓεΣΥ εντάσσονται πλέον οι ειδικότητες ή εξειδικεύσεις ιατρικών ειδικοτήτων της γηριατρικής τραυματιολογίας, γαστρεντερικής χειρουργικής, ιατρικής γενετικής, καρδιοχειρουργικής, εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία Νεογνών, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία, εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία.  
Με την ένταξη των ειδικοτήτων αυτών στο Σύστημα του ΓεΣΥ θα ανοίξει και ο δρόμος για την εγγραφή γιατρών οι οποίοι κατέχουν τις συγκεκριμένες εξειδικεύσεις και είτε έχουν εγγραφεί στο Σύστημα με τη βασική τους ειδικότητα είτε δεν έχουν ακόμα εγγραφεί. 
Παράλληλα με την προσθήκη των επτά νέων ειδικοτήτων, η αναβάθμιση του λογισμικού περιλαμβάνει και την έκδοση παραπεμπτικών από ειδικό γιατρό σε ειδικό γιατρό άλλης ειδικότητας. 

Μέχρι σήμερα, δικαίωμα παραπομπής, μέσω του λογισμικού του ΓεΣΥ είχαν μόνο οι προσωπικοί γιατροί, παρά το γεγονός ότι η έκδοση παραπεμπτικών από ειδικό σε ειδικό γιατρό προνοείται και από τη νομοθεσία του Γενικού Συστήματος Υγείας. Με τη σημερινή αναβάθμιση τερματίζεται ουσιαστικά η ταλαιπωρία τόσο των ασθενών, οι οποίοι έπρεπε να απευθύνονται συνεχώς στον προσωπικό τους γιατρό, όσο και των ίδιων των γιατρών αφού οι ειδικοί γιατροί θα μπορούν πλέον, εάν το κρίνουν απαραίτητο να παραπέμψουν τους ασθενείς τους σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την ανταπόκριση των συναδέλφων τους προσωπικών γιατρών του ΓεΣΥ. 

Επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού του Συστήματος αναμένεται ότι θα γίνει εντός Οκτωβρίου και σε αυτήν θα περιλαμβάνεται και η έκδοση μακροχρόνιων (τρίμηνων) παραπεμπτικών για εργαστηριακές και ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις. 
Από την ημέρα έναρξης της εφαρμογής του ΓεΣΥ μέχρι σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ύστερα από επισημάνσεις των παρόχων υπηρεσιών υγείας του Συστήματος, προχώρησε σε πέραν των 40 αναβαθμίσεων του λογισμικού και αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν άλλες τουλάχιστον 20 αναβαθμίσεις. 

ΠΗΓΗ: Ο Φιλελεύθερος

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close