ΕιδήσειςΚύπρος

Εργασίες στους αυτοκινητόδρομους-Τι να προσέξετε

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στις κύριες οδικές αρτηρίες, ξεκινά η σημερινή μέρα. Στις κύριες οδούς των πόλεων αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση. 

Στην επαρχία Λάρνακας, αρχίζουν από σήμερα εργασίες συντήρησης των στηθαίων ασφαλείας, σε διάφορους δρόμους. Οι εργασίες θα διεξάγονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8 το πρωί, μέχρι και τις 3 το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 23 Οκτωβρίου 2020. 

Από τις εργασίες θα επηρεαστεί η ομαλή διέλευση της τροχαίας κίνησης, στους αυτοκινητόδρομους Λευκωσίας – Λάρνακας, Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου και Λάρνακας – Κοφίνου και στις δύο κατευθύνσεις, καθώς και οι κυκλοφοριακοί κόμβοι Ξυλοφάγου, Αλεθρικού, Αγγλισίδων, Αβδελλερού, Δρομολαξιάς και Ριζοελιάς. Θα επηρεαστούν επίσης ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού και οι δρόμοι Μαζωτού – Ζυγίου και Ξυλοφάγου – Λιοπετρίου. 

Κατά την διάρκεια των εργασιών, στους πιο πάνω αυτοκινητόδρομους, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 200μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας. Οι υπόλοιποι δρόμοι και κυκλοφοριακοί κόμβοι, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν σε μήκος 50μ. και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με τη χρήση της σήμανσης STOP &  GO. 

Στην Λευκωσία, λόγω εργασιών η τροχαία κίνηση διαμέσου της οδού Εθνικής Φρουράς θα διοχετεύεται σε παράλληλη παράκαμψη αμφίδρομης κυκλοφορίας  μέσω του χώρου του πρώην στρατοπέδου. Ο υφιστάμενος δρόμος θα ανακατασκευαστεί στα πλαίσια του Έργου μονοδρόμησης  της Λεωφόρου Μακαρίου. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δέκα μηνών. 

Καλούνται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις περιοχές όπου θα διεξάγονται οι οδικές εργασίες, να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με την τροχαία σήμανση. 

Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close