ΕιδήσειςΚύπρος

Ετοιμάζονται γενναιόδωρα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες υποστατικών στην παλιά Λευκωσία, είπε ο ΥΠΕΣ

Ετοιμάζονται γενναιόδωρα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες της παλιάς Λευκωσίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής,μετά τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης των οδών Τρικούπη, Λεύκωνος και Αισχύλου του Δήμου Λευκωσίας
 
Ο κ. Νουρής είπε ότι για να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα, «είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειάζεται η παρουσία νέων ανθρώπων», και πρόσθεσε ότι πέραν του σχεδιασμού για μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής, ο οποίος άρχισε να γίνεται πραγματικότητα, «σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών ετοιμάζουμε μέσα στις επόμενες λίγες βδομάδες, μια εξαγγελία ολοκληρωτικών κινήτρων, τόσο πολεοδομικών όσο και οικονομικών, που θα έχουν αποδέκτες τους ιδιοκτήτες της παλιάς πόλης».
 

Υπογράμμισε ότι μέσα από αυτή την παρέμβαση- που θα ‘ναι γενναιόδωρη- θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να επαναφέρουν τα υποστατικά τους στην κατάσταση που πρέπει, «ευελπιστώντας και προσδοκώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εκλείψουν τα φαινόμενα της γκετοποίησης», και ότι θα αξιοποιηθούν με άλλους τρόπους. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «αυτή η δυναμική μας παρέμβαση θα έχει αποτέλεσμα» και σταδιακά θα επαναφέρουμε τη Λευκωσία.

Κληθείς να σχολιάσει την γκετοποίηση που παρατηρείται στην εντός των τειχών πόλη, είπε ότι o παρέμβαση που γίνεται στην παλιά πόλη δεν είναι αποσπασματική. Ανάφερε ότι είναι «ένα σύνολο παρεμβάσεων, οι οποίες έχουν ακριβώς στόχο να ανατρέψουν αυτή την εικόνα της αποψίλωσης και της εγκατάλειψης».

Χαρακτηρίζοντας το έργο της ανάπλασης των οδών Τρικούπη, Λεύκωνος και Αισχύλου ως «κόσμημα της παλιάς πόλης», τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να επαναφέρουμε την παλιά πόλη στην προτέρα κατάσταση, αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους που έχασαν την ευκαιρία να «απολαύσουν» τις περιουσίες τους για πάρα πολλά χρόνια», να προβούμε σε ενέργειες για επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close